MALAZGİRT Haber Girişi : 28 Aralık 2023 11:00

Cengiz Altın: Yalan haberlere itibar etmeyin!

Cengiz Altın: Yalan haberlere itibar etmeyin!
Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, geçtiğimiz günlerde açık ihale ile satışa çıkarılan Selçuklu mahallesinde bulunan ve yıllardır vatandaşların kullanımında olan 84 parsel ile ilgili çıkan asılsız haberlere ilişkin basın açıklaması yaptı.

ALPARSLAN DİYARI-Başkan Altın basın açıklamasında şu konulara değindi:”Değerli Malazgirt halkı,son zamanlarda sosyal medya mecralarında paylaşılan gerçek dışı haberlere itibar etmemenizi rica ediyoruz. Bu haberlerin amacı, yanlış bilgi yayarak toplumda gündem oluşturmak, karalama yapmak ve iftira atmaktır.

 

Bazı haberlerde bahsi geçen belediyemiz tarafından satışa çıkarıldığı belirtilen 391 adet parselin aslında 84 adet parselli (Toplamda 24 dönüm) kapsadığını belirtmek isteriz. Bu taşınmazlar, yıllardır vatandaşlarımızın kendi kullanımlarında olan ve imar uygulamaları sonucu oluşan hisselendirme yoluyla belediye mülkiyetine geçmiştir. Bu hisselendirme sonucunda oluşan mağduriyetleri gidermek amacıyla ‘Belediye Meclisi’ tarafından bu hisselerin vatandaşlarımızın mülkiyet haklarını kısıtlamadan satışa çıkarılmasına karar verilmiştir.

    Satış sürecinde vatandaşlarımızın ekonomik durumu göz önünde bulundurulmuş ve kar amacı güdülmeden uzun vadeli taksit imkanları sağlanmıştır. Belediyemiz tarafından satışa sunulan bu taşınmazların tamamı Malazgirt Belediye Meclisinde bulunan tüm siyasi partilerin (AK Parti ve HDP) meclis üyelerinin oy birliği ile alınmış bir karardır. Taşınmazların satış ihalesi şeffaf ve halka açık bir şekilde 2886 sayılı devlet ihale kanununa uygun olarak açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilmektedir. ihaleye ilişkin detaylar Alparslandiyarı.com haber sitesi Resmi ilanlar, Malazgirt Kaymakamlığı ve Basın İlan Kurumunun resmi sayfalarında yer almaktadır.Kamuoyuna saygılarımla bildiririm.”dedi.

 

 

"HABER:İLHAN GÜVENİR"

Resmi İlanlar