MUŞ Haber Girişi : 25 Eylül 2023 10:13

Çağlayan: Muş’ta okul kart uygulamasına geçilsin

Çağlayan: Muş’ta okul kart uygulamasına geçilsin
HÜDA-PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan yeni eğitim ve öğretim yılı nedeniyle bir açıklama yaparak önemli sorunlara değindi.

ALPARSLAN DİYARI- Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı nedeniyle yaptığı açıklamada eğitimdeki sorunlara dikkat çekti. “Öncelikle eğitim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyen Çağlayan, “Tabii eğitim yılının başlamasıyla beraber öğrencilerimiz ve velilerimiz açısından çeşitli sıkıntılar da baş gösterdi. Bu sıkıntıların en görünür ve önemli olanı kırtasiye, okul üniforması temini ve ulaşım sıkıntısı oldu. Enflasyon rakamlarını/oranını göz önünde bulundurduğumuzda, veli ve öğrencilerimizin yaşadıkları maddi sıkıntıların da normal olduğunu söyleyebiliriz ancak özellikle maddi imkanları zayıf olan veli ve öğrencilerimiz için (ulaşım da dahil olmak üzere) bu şartlarda okul ihtiyaçlarını gidermek hayli zor oldu/oluyor” diye konuştu.

 

MUŞ ÖZELİNDE ÇAĞRI YAPTI

 

Başkan Çağlayan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: “Genel Merkezimiz hükumete, maddi imkanı olmayan ailelerimize kırtasiye ve ulaşım desteği çağrısında bulunmuştu. Tabii ki Genel Merkezimizin yapmış olduğu bu çağrı ülke genelinde uygulamaya konulması gereken/istenen bir uygulamaydı ancak biz ilimiz özelinde öğrencilerimize destek çağrısında bulunuyoruz.”

 

OKUL KART UYGULAMASINA GEÇİLSİN

 

“Malum olduğu üzere 6 Şubat depreminden sonra ilimizde de yapılan bazı analiz ve tetkiklerde, bazı kamu binalarının depreme dayanıksız olduğu yönünde tespitler yapıldı. Bu kamu binaları arasında bazı okullarımızın da olduğu belirtildi. Maalesef gereken tedbirler alınmadan eğitim dönemi başladı ve eğitim döneminin başlamasıyla öğrencilerimiz bazı sıkıntılarla karşı karşıya kaldılar. Yakın bir zamanda bu sıkıntıları geniş bir rapor halinde kamuoyuyla paylaşacağız ancak bu süreçte bazı okullarımızdaki öğrencilerimiz başka okullara gönderildi, bazı okullarımızda ise tabiri yerindeyse hayat normal bir şekilde devam ediyor. Bizim gündeme getirmek istediğimiz konu, nakiller nedeniyle ulaşım sıkıntısı yaşayan, aynı zamanda maddi sıkıntı çeken öğrencilerimize destek olma adına bir çağrıdır.  Önerimiz şudur: Maddi imkansızlıklardan dolayı okula ulaşım sıkıntısı yaşayan Ortaokul ve Lise öğrencilerimize, İl Valiliğimiz ve İl Belediyemiz "Okul Kart" uygulamasıyla maddi destek sağlasın. Bu destek uygulama ile öğrencilerimiz bir nebze de olsa rahatlayacak, daha sağlıklı bir eğitim alacaklardır.”

 

YEREL YÖNETİMLERE ÇAĞRI YAPTI

 

“Özellikle okulları uzak olup maddi imkansızlıklar nedeniyle servis temini sıkıntısı yaşayan öğrencilerimizin bu desteğe şiddetle ihtiyaçları vardır. Hem İl Valiliğimiz hem de İl belediyemizden, öğrencilerimizi rahatlatmak adına bu yönde bir adım atmalarını bekliyoruz. 2023-2024 eğitim yılının öğrencilerimiz, velilerimiz ve tüm halkımız için tekrardan hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 

 

Resmi İlanlar