GÜNDEM Haber Girişi : 10 Kasım 2023 12:37

Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 85. Yılında Muş’ta anıldı

Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 85. Yılında Muş’ta anıldı
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85'inci yılında Muş'ta düzenlenen törenle anıldı.
Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 85. Yılında Muş’ta anıldı

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valisi Avni Çakır ve Muş Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

 

 

Saat 09.05'te siren sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

 

 

 

Daha sonra program, Muş Fen Lisesi tarafından Öğretmenevi Konferans Salonu'nda devam etti.

 

 

 

 

“CUMHURİYETİMİZ 100 YILDA ÇOK İLERİ KAZANIMLAR ELDE ETTİ”

 

Tarih Öğretmeni Eda Ustael'un günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından programda şiirler okundu, şarkılar seslendirildi.

 

 

 

Vali Çakır, yaptığı konuşmada, Ruslar, İngilizler, Yunanlılar, Fransızlar, İtalyanlar tarafından yurdun dört bir yandan işgale uğradığını söyledi.

 

 

 

7 düvele karşı savaştıklarını ifade eden Çakır "Psikolojik olarak bozulmuş bir millet. Silah anlamında o anki dünyanın kullanmış olduğu modern silahlardan uzak, kendi imal ettiği herhangi bir silah, cephane üretimi söz konusu değil. Tam bir umutsuzluk hali ve o anda ortaya çıkan genç bir Osmanlı Subayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Moralsiz, çok dağınık, çok parçalı bu ulusun güçlü bir lider altında toplanmasıyla ancak dirilebilirdi. Nitekim de öyle oldu."

 

 

 

 

Çakır, "Dünya ve ülkemiz çok hızlı gelişiyor. Bu aşamaya gelmek için çektiğimiz sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Cumhuriyetimiz 100 yılda çok ileri kazanımlar elde etti. Bunun temelinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk döneminde atılan güçlü adımlar, alınan ciddi kararlar sayesinde biz bugünlere geldik. Kurtuluş Savaşı'nda nasıl 7 düvele karşı savaştıysak bugün de bu gelişmeyi resmen 7 düvele karşı savaşarak sürdürüyoruz. Gelecekte sizlerin sayesinde dünyanın en güçlü devletlerinin başında geleceğimize inanıyorum. Çok zorlu şartlarda, büyük bir özveriyle mücadele eden, Cumhuriyeti kurarak bugünlere gelmemize vesile olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve onun aziz silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Programa, Muş Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali Osman Sağlam, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kurum amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

 


HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar