MUŞ Haber Girişi : 08 Şubat 2024 17:21

Bursa İnegöl Muş İLDER Barış Serbest’e emanet 

Bursa İnegöl Muş İLDER Barış Serbest’e emanet 
Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2022 yılında kurulan İnegöl Muş İLDER’de görev değişimi. Önceki gün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Barış Serbest başkanlığa seçildi

ALPARSLAN DİYARI- Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet yürüten Muş İli Kültür Eğitim Kalkınma Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nde (İnegöl Muş İLDER) başkanlığa Barış Serbest getirildi.

 

 

 

 

Dernek binasında yapılan genel kurulda mevcut Başkan Yunus Açkan, 2 yıllık süreç içerisinde yaptıkları faaliyetlerle ilgili dernek üyelerini bilgilendirdi. Toplumun her kesimine fayda sağlamak, özellikle aile ve gençlik adına faaliyet yürüttüklerini ifade eden Yunus Açkan, binlerce ihtiyaç sahibi aileye de destek verdiklerini kaydetti. Yeni seçilecek yönetime başarı dileğinde bulunan Açkan, yeni yönetimin daha başarılı olacağına şüphe duymadığını ifade etti. 

 

 

 

Yapılan seçimlerde oy birliğiyle İnegöl Muş İLDER’in başkanlığına seçilen iş insanı Barış Serbest ise, bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve çıtayı daha yukarılara taşımaya gayret göstereceklerini belirtti. Dernek olarak burs ve yardım faaliyetlerinin kesintisiz bir şekilde devam edeceklerinin altını çizen Barış Serbest, “Hak ve halktan yana, adaleti üstün tutan bir anlayışın sahibi olarak, insani değerlerle yoğrulmuş duruşundan aldığı cesaret ve güçle toplumsal refahın, huzurun ve esenliğin sağlanması ve devamına katkıda bulunmak üzere, dernek tüzüğünde belirtilen ilke ve amaçlar doğrultusunda sosyal, kültürel, eğitim ve kalkınma hamlelerinde bir iyilik hareketi olarak etkin rol almaktır. Öte yandan dernek olarak ilke ve amaçlarına uygun her türlü sosyal, kültürel, eğitim ve kalkınma aktiviteleri ile dayanışma ve yardımlaşma duygu ve bilincini geliştiren ve uygulamaya dönüştüren, yerel ve ulusal düzeyde öncü ve örnek bir sivil toplum örgütü olmaktır. İnegöl Muş İLDER ailesi olarak boş, faydasız ve geçici olanın yerine, dopdolu, yararlı ve kalıcı değerleri nasıl ikame edebiliriz diye yola çıktık. İyilik hareketi parolasını iyi insanlarla buluşturarak yol almayı ilke edinen, amaçlarına uygun her türlü sosyal, kültürel, eğitim ve kalkınma aktiviteleri ile dayanışma ve yardımlaşma duygu ve bilincini geliştiren ve uygulamaya dönüştürmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 

Resmi İlanlar