MUŞ Haber Girişi : 06 Mart 2024 07:25

Bursa’da Muş Rüzgarı! Sultan Alparslan kültür evi açıldı 

Bursa’da Muş Rüzgarı! Sultan Alparslan kültür evi açıldı 
Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından yapılan Bursa MUŞ-DER Sultan Alparslan Kültür Evi’nin açılışı törenle yapıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Yıldırım Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Bursa Muşlular Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MUŞ-DER) Sultan Alparslan Kültür Evi hizmete açıldı.

 

 

 

 

 

Mevlâna Mahallesi’ndeki Kültür Merkezi’nin açılışına, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin Esen, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, MHP Yıldırım İlçe Başkanı Kadir Taşçı, MUŞ-DER Başkanı Mahmut Asya ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

“MUŞ’UN İNSANI MERT OLUR VEFAKAR OLUR”

 

 

Törende bir konuşma yapan AK Parti Bursa Milletvekili ve Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Mustafa Varank, “Muş’un insanı mert olur vefakar olur. Biliyorsunuz Muş’a Trabzon’dan göçmüş insanlar var. Rahmetli babam da Muş’a çok mal götürürdü ve Muşla yaptığımız ticaretimizde hiç bir zaman sıkıntı çekmedik. Muş’un insanı mert olur vefakar olur. Kalkınma ajansıyla ve bakanlığımızın destekleriyle Muş’a hizmet ettik. Rabbimiz nasip etti ve bu dönemde de Muş’a hizmet ettik. Emin olun bir kardeşiniz olarak benim açımdan gurur verici. Biz kadim milletimizin temsilcilileriyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde eski değerlerimizi yaşatarak farklı bir yüzyıl inşa etmek için mücadele ediyoruz. Her birimizin emeği önemli ama Muşlu hemşerilerimizin emeği daha kıymetli. Ben Bursa’da Muşlu hemşerilerimizin neler yaptığının farkındayım” dedi.

 

 

 

“SİZ VEFANIZI GÖSTERİN, ONLAR DA SİZE DAHA FAZLA HİZMET ETSİNLER”

 

 

Bizim tek derdimiz vatandaşlarımızı hizmetlerimizle buluşturmak diyen Varank şöyle konuştu:  “Bizim siyaset anlayışımızın çok nadir bir formülü var. Değerli kardeşlerim ailesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şu esere bakıldığında kimin sahip çıktığını da görüyorsunuz. Muş’un insanı vefakar olur, onlarda Allah razı olsun demesini bilir. Bizim tek derdimiz vatandaşlarımızı hizmetlerimizle buluşturmak. İşin ehli olan gayret gösteren arkadaşlarımıza lütfen bu dönemde de sahip çıkın. Siz vefanızı gösterin, onlar da size daha fazla hizmet etsinler. Tabi hep beraber yapacağız bunu. Bursa’da Muşlu hemşerilerimiz de, Bursa’nın yerlileri de vefa gösterecekler, bu şehre hizmetler yapan belediye başkanlarımızın destekleyecekler. Ben belediye başkanlarımızı sizlere emanet ediyorum. Türkiye yüzyılını Muşlu genç kardeşlerimizin astronot olarak çıkacağı, gençlerimizin gurur duyacağı bir yaşamı inşa edeceğiz. İnşallah çocuklarımıza ve gençlerimize hem yerelde hem genelde güzel şehrimizi emanet edelim.”

 

 

 

 

 


“MUŞ’TA GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”

 

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “MUŞ-DER’imizin bu kutlu gününde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bursa renkli bir çiçek bahçesi gibi. Bu güzel çiçeklerden bir tanesi de Muş çiçeği diyeyim. Ben Muş’u gidip görmüş biriyim. Biliyorum ki orada çok çalışmalar yaptık ve iş adamlarımızın da orada yaptığı çalışmalar var. Ben biliyorum ki Muşlu kardeşlerimize farklı sektörlerde hizmet veren insanlar.”

 

 

 

“CESARETİMİZ VAR TECRÜBEMİZ VAR”

 

 

Aktaş, “Kıymetli kardeşlerim kentsel dönüşüm zor iştir. Bazı belediyeler bunun lafını bile edemez. Allah’a hamdolsun bir irade ortaya koyduk. Pek çok ilçemizde kentsel dönüşüm başlattık. Kıymetli kardeşlerim bu aşamaya çok kolay gelinmedi. Cesaretimiz var tecrübemiz var, Allah nasip ederse bu şehirdeki değişimi dönüşümü başlatmaya adayız. Binayı kıymetli yapan içindeki yapılacak faaliyetler. Daha düne kadar farklı kültürler arasında ayrımcılık yapılıyordu. Bir yiğit ortaya çıktı. O da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Önemli olan insan evladı olabilmek ve hangi işi yapıyorsanız yapın memleket sevdası olacak. El birliği içerisinde bu şehre olan bağlılığımızı artırmaya devam edeceğiz. Kalbinizin bir köşesinde Muş’u tutacağız. Ne kadar birlik beraberlik içinde olursak ve ayrışmazsak o kadar güçlü adımlar atarız. Rabbim buradan inşallah şehir adına çok daha güzellikler ortaya çıkardım diyorum” diye konuştu.

 

 

“SULTAN ALPARSLAN’IN ADINI YILDIRIM’DA YAŞATMAK BİZİM İÇİN ONUR”

 

 

Sultan Alparslan’ın adını Yıldırım’da yaşatmanın kendileri için büyük bir onur ve gurur olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise, “Bize Anadolu’nun kapılarını açmakla kalmayan, ebediyen bizim olacak bir vatanı bizlere bırakan Ulu Sultan’ın hatırasını ilçemizde hemşerilerimizle birlikte yaşatacağız. Sivil toplum kuruluşları Yıldırım olarak bizim en büyük zenginliğimiz. Yıldırım sadece Türkiye’nin değil gönül coğrafyamızın her köşesinden insanlarımıza ev sahipliği yapıyor. Kültürlerimizi, kadim ilçemizin bünyesinde harmanlanarak zenginliğimize zenginlik katıyor. Geçtiğimiz 5 yıl boyunca bu kültürel zenginliğimizin yansıması olan sivil toplum kuruluşları ile birlikte, uyum içeresinde Yıldırım’a ve Yıldırımlılara hizmet ettik” dedi.

 

 

Yıldırım’ı yönetmeye talip olduklarında Yıldırımlılara verdiğimiz en önemli sözün ‘istişare ile karar alarak birlikte yönetim’ olduğunu bunu da ‘Yıldırım Sizinle Güzel’ mottosuyla somutlaştırdıklarını aktaran Başkan Yılmaz, “Bu istişare ve birlikte yönetim anlayışımızın merkezinde ise sivil toplum kuruluşlarımız yer alıyor. Bu iş ve gönül birliği güzel projelerin hayırlı hizmetlerin ortaya çıkmasına vesile oluyor” diye konuştu.

 

 

 

“BİZLER KARDEŞLİK HUKUKUMUZU 1071 MALAZGİRT ZAFERİ’YLE TAÇLANDIRDIK”

 

 


Bursa MUŞ -DER Başkanı Mahmut Asya, “Şimdi yer alan esaslı bir mekanının açılışında olmanız bizler için büyük bir iftihar sebebidir. Dolayısıyla bu güzelliğe vesile olan bütün aktörlere, bütün siyasi mekanizmaya ve yerel idarecilerimize minnettarlığımızı her zeminde dillendiriyoruz ve dillendirmeye devam ediyoruz. Bizler kardeşlik hukukumuzu bin yetmiş bir Malazgirt Zaferi’yle taçlandırmış tarihi süreç içerisinde karşılaştığımız her badirede birbirimize tutunarak engelleri ve badireleri aşaraktan bugünlere geldik.” İfadelerini kullandı. 

 

 

 

“KURUMSAL KİMLİĞİN İFA EDİLEBİLECEĞİ BİR KOMPLEKSE SAHİP OLDUK”

 

 

Hiçbirimizin bir diğerine kıyasla yakınlığı ve uzaklığı söz konusu değildir diyen Başkan Asya şu ifadeleri kullandı: 

 


“Mirasa sahip çıkmak, mirasın sahipçisi olmak ve takipçisi olmak, şehir yaşayanı olmak adına bizlerin en büyük sorumluluklarından biridir. Bizler Bursa Muşlar Derneği olarak iki dönemdir yönetimini yapmış olduğum dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte her seferinde kaplumbağa misali omzumuza, çantamızla göç ede ede, diyar diyar gezerekten en nihayetinde sağlıklı, kurumsal kimliğin ifa edilebileceği bir komplekse sahip olduk. Haliyle metropollerde olsun, ülke bütünlüğü içerisinde olsun, marjinal söylemlerin bizim dünyamızda karşılığının olmadığını bilmek, bilmenizi isteriz. Bizler istikrardan yana tercihimizi yapmak durumundayız. İstikrar her birimizi ve hepimizin selametidir. Dolayısıyla kabul edilebilir, anlaşılabilir ve birlikte yol yürüme Paydaş olma adına her birimizin üzerine düşen sorumluluk ne ise bizler bunları yerine getirmenin görevlileriyiz.”

 

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 

 

Resmi İlanlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.