YAŞAM Haber Girişi : 17 Mart 2024 11:34

Bundari’den Malazgirt Savaşı’nda dikkat çeken Alparslan açıklaması!

Bundari’den Malazgirt Savaşı’nda dikkat çeken Alparslan açıklaması!
Savaş gözlemcisi ve eski tarihçi Bundari, Malazgirt Savaşı’nda dikkat çeken bir Alparslan açıklaması yaptı. Bundari, savaşla ilgili önemli bir ayrıntı paylaştı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Eyyûbîler devrinde yetişen meşhur edip ve tarihçi Malazgirt Savaşı’nda Alparslan’ın ordu merkezini düzene soktuğunu ve askerlerini dört bölüğe ayırdığını anlattığı orta çıktı. Bundari’ye göre, Alparslan her bölüğü de bir pusuya yerleştirdi.

 

ASKERLERİNİ DÖRT BÖLÜĞE AYIRDI

 

Bundari, Malazgirt Savaşı'nı şöyle anlatıyor:

 

"Öncüler, öncülerle savaştı, keskin kılıçlar, keskin kılıçlarla çarpıştı. Keskin kılıçlar türkü çağırdı ve sağlam kargılar oynadı, süngüler büküldü, atlılar cevelan etti, ölüm kaseleri dolaştı, başlar uçtu ve yiğitler oraya buraya koşuştu. Kısa kargılar doğrulup saldırdı. Bu öğleden sonraya kadar devam etti. Düşman savaşa ve din sevgisine boyun eğdi. Minberlerin ağacı hatiplerin seslerinden inledi. Cuma namazındaki cemaat mücahitler için gönülden dua ettiler. Bu sırada Alp Arslan atından inip kolanını sımsıkı bağladı, eğer ve gemini düzeltti. Daha sonra atına bindi ve yüreğini pekleştirdi, ordusunun merkezini düzene soktu ve askerlerini dört bölüğe ayırdı, her bölüğü bir pusuya yerleştirdi."

 

"ARAŞTIRMA: VEYSEL EŞİN"

Resmi İlanlar