BULANIK Haber Girişi : 09 Eylül 2023 08:37

Bulanık’ta kadın yönelik şiddet ve erken yaşta evlilik ele alındı

Bulanık’ta kadın yönelik şiddet ve erken yaşta evlilik ele alındı
2023 Yılı 2. Dönem Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

ALPARSLAN DİYARI- Bulanık’ta 2023 yılı 2. Dönem Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon Toplantısı Kaymakam ve Belediye Başkan V. Oğuzhan Ocak’ın başkanlığında Hükümet Konağı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

 

Bulanık Sosyal Hizmet Merkezi’nin Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı doğrultusunda hazırladığı İl Eylem Planı ve yine Erken Yaşta ve Zorla evliliklerle Mücadele Ulusal Eylem Planı doğrultusunda oluşturulan il eylem planı görüşülmüş olup ilçemiz yerele özgü problemlerin bulunduğu ve bu problemlere çözüm önerileri konuşularak iki eylem planı doğrultusunda yapılacak etkinlikler planlandı.

 

 

Toplantıda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda ilgili kurumların koordinasyonuyla verilecek eğitimler, yapılacak etkinlikler ile bilgilendirme çalışmaları görüşüldü. Bulanık Sosyal Hizmet Müdürü Mihran Yaman, Yapılacak eğitimlerin konusunun Kadına Yönelik Şiddet ile Erken yaşta ve zorla evliliklerle Mücadele eğitim ve bilgilendirme çalışmaları olacağını belirtti.

 

 

2023 yılı 2. Dönem Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon Toplantısına Kaymakam ve Belediye Başkan V. Oğuzhan Ocak, Emniyet Müdürü Aytaç Tefek, Jandarma Komutan V. J. Üsteğmen İbrahim Adıgüzel, Milli Eğitim Müdürü Yalçın Tunçel, İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ayşegül Mutlu, İlçe Müftüsü Abdurrahman Gündüz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdüresi Nazire Korkmaz, Sosyal Hizmet Müdüresi Mihran Yaman ve kurum personelleri katılım gösterdi.

HABER: METİN BOZKURT

Resmi İlanlar