BULANIK Haber Girişi : 21 Eylül 2023 12:38

Bulanık’ta çiftçiye büyük destek! Ekipmanlar bir bir dağıtıldı..

Bulanık’ta çiftçiye büyük destek! Ekipmanlar bir bir dağıtıldı..
Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Oğuzhan Ocak çiftçilere desteği sağlanan makine ve ekipmanların dağıtımını yaptı.

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Bulanık Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından çiftçilere desteği sağlanan Süt Güğümü, Süt Sağım Makinası ve Süt Taşıma El Arabası makine ve ekipman dağıtımı Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Oğuzhan Ocak’ın katıldığı programla takdim edildi.

 

 

Kaymakam ve Belediye Başkan V. Oğuzhan Ocak’ın başkanlığını yaptığı Bulanık Yerel Eylem Gurubu Dereneği proje ve faaliyetleri içerisinde yer alan; yetenek kazandırma kapasite gelişimi için YEG bölge halkının ve seçilen YEG’lerin harekete geçirilmesi kapsamında, Bulanık soğut süt zinciri projesi kapasite artırımı için Bulanıklı çiftçilere Süt Güğümü, Süt Taşıma el arabası ve süt sağım makinesi dağıtıldı.

 

 

“HAYIRLI OLSUN”

 

Bulanık’ın geçmişten bugüne çok yol kat ettiğini belirten Kaymakam Oğuzhan Ocak şunları ifade etti: “Ben buraya gelmeden önce zaten devam eden bir proje vardı. Şimdi bize düşen şu eksik kalan bir şey varsa tamamlamak ve buna destek olmaktır. Bugün burada Bulanıklı çiftçilerimize 96 Süt Güğümü, 12 Süt Sağım Makinası ve 48 Süt Taşıma El Arabası Dağıtacağımız malzemeler bütün üreticilerimize hayırlı olsun.” dedi.

 

Bulanıklı Çiftçilere Ekipman dağıtım töreninde konuşan Bulanık- Malazgirt Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bedrettin Ziyalı, Bulanık Yerel Eylem Gurubu Deneğinin faaliyetleri kapsamında ekipmanların dağıtıldığını belirtti.

 

DAKA Muş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Fuat Özkan ise yaptığı konuşmada, soğuk süt zincir projesinin Bulanık için önemine değindi.  2018 yılından beri bu proje için ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirten Özkan ilçenin bir bütün olarak projeye sahip çıkması gerektiğini ifade etti. TKDK Muş İl Koordinatörü Bünyamin Süne de yaptığı konuşmada desteklerin süreceğini kaydetti.

 

 

Haber: Emrullah Özbey

 

Resmi İlanlar