BULANIK Haber Girişi : 04 Aralık 2023 10:59

Bulanık’ta bağımlılıkla mücadele koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı 

Bulanık’ta bağımlılıkla mücadele koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı 
Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak başkanlığında gerçekleştirildi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta, bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında kurumlar arası işbirliği yapmak ve madde bağımlığı ile mücadele konusunda yapılacak faaliyetleri belirlemek amacıyla “Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı” Bulanık Kaymakamlığı Toplantı Salonunda Bulanık Kaymakamı Oğuzhan Ocak Başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkanı Oğuzhan Ocak tarafından, ilçede yürütülen bağımlılıkla mücadele ve kadına şiddet çalışmaları kapsamında yapılan faaliyetlerin sunumunu gerçekleştirdi. Bağımlılıkla mücadele kapsamında; uyuşturucu, tütün, alkol ve teknoloji bağımlılıklarında ilçedeki kurumları önleyici tedbirlerinin yanında iyileştirme süreci ve tedaviler hakkında bilgilendirme yapıldı ve bağımlılık boyutundaki durumunun belirlenmesi çalışmaları ele alındı.

 

Bağımlılıkla mücadelede bugüne kadar alınan kararlar ve yürütülen faaliyetler değerlendirildiği toplantıda toplumumuzu ve özellikle gençlerimizi derinden etkileyen uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda güvenlik birimleri tarafından sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Toplum sağlığının korunmasına yönelik olarak gençliğimizi ve toplumuzu tehdit eden bu sorunun çözülmesi noktasında tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiği belirtilerek, toplumda farkındalığın artırılmasının bağımlılıkla mücadelede büyük önem taşıdığını vurgulandı.

 


Toplantıda Bulanık’ta bağımlılıkla mücadelenin kararlı ve sonuç odaklı olarak sürdürüldüğü hatırlatılarak, geleceğimizi tehdit eden bu tehlike karşısında verilen mücadelede sadece güvenlik güçlerimizin değil, toplumun bütün kesimlerinin destek olması gerektiği ifade edildi.

 


Toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Tefek, İlçe Jandarma Komutanı Kazım Tüysüz, kamu kurumlarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 


HABER: HARUN SEÇKİN

 

 

Resmi İlanlar