BULANIK Haber Girişi : 23 Ağustos 2024 08:17

Bulanık Kaymakamı Balotu’nun meşhur kavununun notunu verdi

Bulanık Kaymakamı Balotu’nun meşhur kavununun notunu verdi
Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, Bulanık’ın Balotu köyünde üretilen ve ünü sınırları aşan kavunların hasat zamanı çiftçileri yalnız bırakmadı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Koşansu, Balotu köyünde kavun hasadı yapan çiftçileri tarlalarında ziyaret ederek, hem üreticilere moral verdi hem de hasat sezonunun bereketli geçmesini diledi.

 

 

Ziyareti sırasında köylülerle sohbet eden Kaymakam Koşansu, kavunların kalitesini yerinde inceleyerek, tadına baktı. Kavunların tadına hayran kalan Koşansu, "Mükemmel!" yorumunu yaparak, Balotu kavununun kalitesini bir kez daha onayladı.

 

 

Köylülerin emeğine ve toprağa olan bağlılığına dikkat çeken Kaymakam Koşansu, bu tür yerel ürünlerin, bölgenin ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sağladığını belirtti. Tarımsal üretimin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparak, köylülere hasat döneminde bol kazanç ve bereket diledi.

 

 

Balotu köyünde gerçekleştirilen bu anlamlı ziyaret, bölgedeki tarımsal faaliyetlere ve köylülerin emeklerine verilen değerin somut bir göstergesi oldu. Bu ziyaretin ardından Balotu köyü kavunlarının lezzeti, Kaymakam Koşansu'nun onayıyla bir kez daha tescillendi.

 

HABER HAFİZE KILINÇ

Resmi İlanlar