BULANIK Haber Girişi : 11 Temmuz 2023 14:15

Bulanık Gündüzü köyünde 300 dönüm buğday tarlası alev alev yandı

Bulanık Gündüzü köyünde 300 dönüm buğday tarlası alev alev yandı
Gündüzü köyünde meydana gelen yangında yaklaşık 300 dönüme yakın buğday tarlası yandı


 

Bulanık ilçesi gündüzü köyünde 300 dönümlük buğday tarlasında henüz bilinmeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Rüzgârında etkisiyle kısa sürede alevler hızla yayıldı. Yaklaşık 300 dönüme yakın olduğu öğrenilen buğday tarlası yanarak kül oldu.

 

Yaklaşık 20 traktör ile yangının önü kesilmeye çalışıldı.
 

 

Traktörleri ile yardıma gelen köylüler traktörlerin arkasına taktıkları ekipmanlar ile buğday tarlasında alevlerin önünü kesmek için toprağı kaldırıp buğday tarlaları ile alev arasındaki bağlantıyı kesip alevlerin başka tarlalara da ulaşmaması için uzun uğraş verip nihayetinde alevlerin önüne geçerek alevlerin başka tarlalara ulaşmasını engellediler.
 

 

Köy halkı çağrıda bulundu
 

 

Yoldan geçtiği sırada tesadüf eseri yangını görüp yetkililere haber veren köylüler ''Bizde yoldan geçerken gördük. Hemen itfaiyeyi arayarak bilgi verdik. Koca bir tarla cayır cayır yanıyor. Hakikatten içler acısı bir durum. Özellikle araba ile giderken yanan sigaraları camdan dışarıya atmayalım. Buralar hassas bir bölge. Hububatın tam zamanı şimdi. Gördüğünüz gibi burada canlar gidiyor. Ne olur çok hassas olalım. Ne olur çok dikkat edelim. Bir tane tarlaya camdan şişe veya sigara atmayalım. Ama insanlarımız çok bilinçsiz bu konuda. Buraya bu kadar emek verilip çocuk gibi bakılıyor. Geçmiş olsun gündüzü '' şeklinde konuştu.
 

 

300 dönüm kül oldu
 

 

Yoğun çalışmalar sonucu söndürülen yangında 300 dönümlük buğday tarlası zarar gördü. Yangında can kaybı veya yaralanma olmadı.
 

 

Olayla ilgili tahkikat başlatıldı. 


 

Resmi İlanlar