BULANIK Haber Girişi : 01 Haziran 2024 01:00

Bulanık Erentepe'de dengbêjlerin sesi yükseldi!

Bulanık Erentepe'de dengbêjlerin sesi yükseldi!
Bulanık Erentepe Belediyesi dengbêjlik geleneğini yaşattı. Bölgenin kadim kültürüne sahip çıkılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir adım atıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Erentepe Belediyesi, bölgenin kadim kültürlerinden biri olan dengbêjliği gelecek nesillere aktarmak için özel bir program düzenledi. Belde halkının yoğun ilgi gösterdiği programda, dengbêjler tarafından bölgenin geleneksel türküleri olan kilam ve sitranlar seslendirildi.

 

HEDEFİMİZ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK

 

Erentepe Belediye Başkanı Hüseyin Haydaroğulları, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Dengbejlik bu bölgenin en eski kültürlerinden biridir. Biz de belediye olarak bu geleneği ve kültürü yaşatmak istedik ve böylesi bir program hazırladık. Hedefimiz eski kültürlerimizi gelecek kuşaklara taşıyabilmek ve bu değerli mirası korumak."

 

Programda dengbêjlerin seslendirdiği kilam ve sitranlar, belde halkını geçmişe götürdü. Dengbêjlik geleneğine dair bilgiler de paylaşılan programda, belediyenin yürüttüğü çalışmalar da halka aktarıldı.

 

HABER: VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar