BULANIK Haber Girişi : 18 Eylül 2024 14:04

Bulanık Devlet Hastanesi’nde gerçeği aratmayan tatbikat: Olası bir yangına karşı hazırız!

Bulanık Devlet Hastanesi’nde gerçeği aratmayan tatbikat: Olası bir yangına karşı hazırız!
Muş'un Bulanık ilçesindeki Devlet Hastanesi’nde, personelin yangına karşı müdahale yeteneklerini geliştirmek ve olası bir acil durumda alınacak tedbirleri gözden geçirmek amacıyla kapsamlı bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. 

ALPARSLAN DİYARI- Tatbikat kapsamında yangın söndürme, mahsur kalan hastaların kurtarılması ve yaralıların güvenli bir şekilde başka sağlık kuruluşlarına sevki gibi hayati uygulamalar test edildi.

 

TEMSİLİ YANGINLA BAŞLADI

 

 

Tatbikat, hastanenin acil servisinde çıkan temsili bir yangınla başladı. İlk yardım ekipleri hızlıca harekete geçerek itfaiyeden yardım talep etti. Senaryoya göre kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına aldı. 2. katta mahsur kalan hastalar, itfaiye merdiveni yardımıyla kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

 

 

 

Tatbikatın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bulanık Devlet Hastanesi Mali Hizmetler Müdürü İsmet Özsubaşı, tatbikatın başarılı geçtiğini ve olası bir yangında personelin hazır olduğunu belirtti. Özsubaşı, “2024 yılı başında hazırlanan ‘Hastane Acil ve Afet Planı’ gereği, bu tür tatbikatlar zorunlu hale geldi. Bugün sahada gerçekleştirdiğimiz bu tatbikatla yangın söndürme, kurtarma, koruma ve ilk yardım ekiplerinin hazırlıklarını değerlendirdik. Gerçek bir yangını hiçbir zaman yaşamayı istemeyiz, ancak olası bir durumda karşılaşabileceğimiz aksaklıkları tespit etmek açısından bu tatbikat büyük önem taşıyor,” dedi. Özsubaşı, tatbikatta emeği geçen tüm ekipleri tebrik etti.

 

 

 


SAMİ DEMİR
 

Resmi İlanlar