BULANIK Haber Girişi : 04 Ağustos 2024 03:41

Bulanık 2 gündür yanıyor: Köylülerin çaresizliği yürek burktu!

Bulanık 2 gündür yanıyor: Köylülerin çaresizliği yürek burktu!
Muş'un Bulanık ilçesinde iki gündür süren yangınlar, yaklaşık yüzlerce hektarlık tarım arazisini küle çevirdi. Bulanık’taki yangın felaketi korkutuyor...

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Bulanık ilçesinde 2 gündür devam eden tarla yangınları köylüleri üzdü. Dün Erentepe Beldesi mevkindeki tarlaların ardından bugünde Murat Nehri bölgesindeki tarlaların yandığı gözlendi. Alevler gökyüzünü sararken görüntüler, yürek burktu.

 

KÖYLÜLER DESTEK VERİYOR

 

Malazgirt ve Bulanık arasında bulunan bölgelerdeki yangınlar tedirginliği de artırdı. Yangınlara ilçe belediyesinin yanı sıra belde belediyeleri de itfaiye ekipleriyle birlikte müdahale ediyor. Köylüler de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

 

Erentepe Beldesi'nden Murat Nehri bölgesine kadar geniş bir alanda etkili olan yangın, bölge halkını büyük bir üzüntüye boğdu. Köylüler, "Bu topraklar bizim için sadece geçim kaynağı değil, aynı zamanda atalarımızdan yadigâr bir miras," diyerek yaşadığı acıyı dile getirdi.

 

 

EKİPLER SEFERBER OLDU

 

İlçe belediyesi ekipleri, gece gündüz demeden yangınla mücadele ediyor. Bölgedeki tüm vatandaşlar, yangınla mücadele için seferber oldu. Komşu köylerden gelen gönüllüler, itfaiye ekiplerine destek verdi.

 

Haber: Veysel Eşin

 

Resmi İlanlar