GÜNDEM Haber Girişi : 08 Ekim 2023 10:48

Bu hizmet emekli vatandaşlara artık bedava: Bakanlık güzel haberi duyurdu

Bu hizmet emekli vatandaşlara artık bedava: Bakanlık güzel haberi duyurdu
​​​​​​​Bakanlık, resmi olarak emeklilere yeni bir müjde açıkladı. Bu haberle sevinecek çok sayıda kişi bulunuyor. Artık endişelenmeye gerek yok. İşte ayrıntılar...

 

ALPARSLAN DİYARI-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekliler ve düşük gelirli vatandaşlar için önemli bir kampanya başlattı. Artık yüzbinlerce vatandaşın endişelenmesine gerek kalmayacak. SGK, tüm ödemeleri üstlenecek ve sağlık tedavilerinizi kolayca karşılayabileceksiniz. Üstelik bu hizmet, refakatçi ve günlük giderleri de içeriyor.

 

ARTIK KAPLICA MASRAFLARINIZ SGK TARAFINDAN KARŞILANACAK

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geçtiğimiz haftalarda SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı üyelerini sevindiren bir müjde açıkladı. Artık kaplıca tedavileri, SGK tarafından Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında karşılanacak. Bu sayede emekliler, düşük gelirli vatandaşlar ve hastalar için kaplıca ücretleri devlet tarafından ödenecek.

 

 

SGK'nın belirlediği şartları yerine getiren vatandaşlar, kaplıca tedavilerini ücretsiz olarak alacaklar. Bu hizmetin içinde yol, refakatçi ve günlük masraflar da bulunacak. Günlük ücretler, il içi sevklerde (ilçe-merkez arası) 23 TL ve şehirlerarası sevklerde ise 46 TL olarak ödenecek ve kaplıcaya ulaşım için yol ücreti desteği de sağlanacak. Ayrıca, biletlerin SGK'ya sunulması gerekecektir.

 

SAĞLIK RAPORU EN ÖNEMLİ ŞARTTIR

 

Vatandaşların kaplıca tedavisinden ücretsiz olarak yararlanabilmeleri için resmi sağlık kurumlarından en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanı tarafından verilen sağlık kurulu raporu gereklidir. Ayrıca bu sağlık raporunda, tedavi önerisi, seans sayısı ve tedavi süresi gibi bilgiler yer almalıdır. Bununla birlikte, kişi tedaviye başlamazsa veya 6 ay içinde tedaviyi sürdürmezse, yeniden sağlık raporu alması gerekecektir.

 

 

KAPLICA TEDAVİLERİNDEN YARARLANMAK İÇİN İSTENEN KOŞULLAR

 

Sağlık kurulu raporu olmalı.

Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği gün dahil 5 işgünü içinde, kaplıca tesisine müracaat edilmeli.

Bu süre aşılırsa 6 ay içinde sevk belgesi gerekiyor.

Yol giderinin ödenmesinde, tedavinin sağlanabildiği en yakın kaplıca tesisinin bulunduğu yer esas alınıyor.

Rapor veya sevk formunda refakatin tıbben gerekli olduğunun belirtilmesi (18 yaşını doldurmamış çocuklar için aranmaz) ve tedavinin yapıldığı tesis tarafından refakatçi kalındığının belgelenmesi halinde, refakatçinin yol giderleri ve gündelikleri karşılanıyor.

SGK, her hasta için en fazla 21 günlük ödeme yapıyor.

Kaplıca tedavisine gerek görülenler, Sağlık Bakanlığı’nca işletme izni verilen kaplıca tesislerine müracaat edebiliyor. Bunun dışındakiler ödeme kapsamına alınmıyor.

SGK’nın masraflarını ödeyeceği kaplıca tesislerinin listesine, ‘kaplica.sgk.gov.tr’ adresinden ulaşılabilir.

 

TEDAVİ KAPSAMINA GİREN HASTALIKLAR

 

Romatizmal hastalıklar.

Kas ve eklem ağrıları, iskelet sistemi rahatsızlıkları, omurga ile ilgili şikayetler, boyun, ense, sırt, kalça, bel, diz, omuz ve kol ağrıları.

Nörolojik ve travmatik hastalıklar.

Böbrek ve idrar yolu hastalıkları.

Solunum sistemi hastalıkları.

Mide ve bağırsak hastalıkları.

Spor sakatlıkları.

Cilt hastalıkları.

 

HABER MERKEZİ

 

Resmi İlanlar