GÜNDEM Haber Girişi : 02 Kasım 2023 10:14

Bilal Erdoğan: En büyük silahımız bu, İsrail mallarına boykot

Bilal Erdoğan: En büyük silahımız bu, İsrail mallarına boykot
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Gazze'de yaşananlara tepki olarak İsrail mallarına karşı boykot çağrısı yaptı. Bilal Erdoğan, "İsrail'i destekleyen markalara muhtaç değiliz" dedi.

 

ALPARSLAN DİYARI-Diyanet İşleri Başkanlığı’nda, 54 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımı ile “Filistin İstişare Toplantısı” düzenlendi.

 

Toplantıya; Ali Erbaş’ın yanı sıra, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı.

 

Burada konuşan Ali Erbaş, "İslam ümmeti somut ve kararlı adımlar atmadıkça ve ortak tavır almadıkça Filistin işgalden kurtulmayacaktır. Bu noktada yegane çözüm, ümmetin bir araya gelerek zulme ve işgale engel olmasıdır" dedi.

 

"Türkiye'de İsrail'i destekleyen markalara muhtaç değiliz"

 

Bilal Erdoğan da son yıllarda Kudüs ve Filistin ile ilgili yapılan girişimlerin faydasını gördüklerini söyledi.

 

“Dua Müslümanların en büyük silahıdır” diyen Erdoğan, Müslümanların camilerde bir araya gelerek dua etmesinin ve bu etkinlikleri artırmasının önemli olduğunu ifade etti.

 

Türkiye'deki STK'ların uluslararası toplumla irtibatlarını güçlendirmeleri gerektiğini belirten Erdoğan, "Boykotun güçlü olduğunu düşünüyorum. İsrail Başbakanlığından bir açıklama yapıldı. Açıkça şunu söylediler, 'Amerika ile yakın çalışarak, Amerika'daki birçok eyalette İsrail boykotunu yasakladık' diyor. Onlar için boykot meselesinin ne kadar önemli olduğunu buradan görelim. Bunu bilinçli şekilde yapmak lazım. Önceliği İsrail'e açık desteği veren markalardan başlatmak, sonra İsrail'i açıkça kınamayanlarla devam etmek, sonra Filistin'e destek vermeyenlere geçmek gerekiyor" dedi.

 

Türkiye'nin 85 milyon nüfusuyla önemli bir pazar ve yeterli yerli ürüne sahip olduğunu bildiren Erdoğan, "Türkiye'de, İsrail'i destekleyen markalara mecbur, muhtaç değiliz. Boykot hareketinin daha yaygın şekilde yapılmasında gayret göstermeliyiz" diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar