GÜNDEM Haber Girişi : 23 Temmuz 2024 11:40

BİK Genel Müdürü Erkılınç'tan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

BİK Genel Müdürü Erkılınç'tan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

ALPARSLAN DİYARI- Erkılınç, mesajında demokratik bir toplumun inşasının ve gelişerek varlığını sürdürebilmesinin, bağımsız hareket edebilme yeteneğine sahip medya kuruluşlarının varlığıyla mümkün olduğunu vurguladı.

 

Türk medyasının, geçmişten günümüze atlattığı tüm badirelere rağmen milletin ortak sesi olmayı başardığını belirten Erkılınç, "Toplumlarda bireylerin özgür düşünceye sahip olduklarının başlıca göstergesi, farklı fikirleri taşıyan medya kuruluşlarının mevcudiyetidir" dedi.

 

Erkılınç, Basın İlan Kurumu'nun, toplum adına denetleme görevini yerine getirirken mesleki sorumluluklarının bilinciyle hareket ettiğini ve Türk medyasının en önemli destekçisi ve güvencesi olduğunu ifade etti. Resmi ilan ve reklamların objektif ölçütlerle dağıtımının sağlandığını belirten Erkılınç, medya kuruluşlarının ekonomik bağımsızlıklarının korunmasına ve mesleki devamlılık ile meslek emekçilerinin sosyal haklarına da dikkat çekti.

 

Teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Erkılınç, Türk medya sektörünün yeniliklere ayak uydurmasına öncülük ettiklerini vurguladı. İnternet haber sitelerinin sürekli yayın kapsamına alınmasını son 20 yılın en güçlü adımı olarak değerlendiren Erkılınç, "Yeni dönem ailemize güçlü aktörlerin katılmasını sağlamakla kalmamış; çok sesliliğin artmasına, farklı renklerin keşfedilmesine ve yayın içeriklerinde niteliğin gelişmesine katkı sunmuştur" dedi.

 

Erkılınç, basın mensuplarının gerçekleri korkmadan dile getirmesi ve milletin ortak değerlerine saygılı, millî menfaatlere uygun yayıncılık anlayışını benimsemeleri gerektiğini vurguladı. Mesajının sonunda, ebediyete irtihal eden basın mensuplarını rahmetle anan Erkılınç, görevlerini büyük gayret ve özveri ile yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

 

BÜLTEN

Resmi İlanlar