YAŞAM Haber Girişi : 09 Eylül 2023 08:54

Benzin ve motorine büyük zam! Bu zam araçları garaja çektirir

Benzin ve motorine büyük zam! Bu zam araçları garaja çektirir
​​​​​​​Akaryakıta peş peşe gelen zamlara ilişkin, akaryakıt piyasası uzmanı Cemil Cahit Saraçoğlu, geçtiğimiz temmuzda yapılan ÖTV artışının bütçe ihtiyacını tam karşılamadığını belirtti ve yeniden bir ÖTV artışına gidilebileceğini söyledi.

 

ALPARSLAN DİYARI-Daha diğer akaryakıt zamlarını sindiremeden, Karar'ın haberine göre, yola çıkan bir dev zam daha var. Akaryakıt piyasası uzmanı Cemil Cahit Saraçoğlu, dikkat çekici açıklamalarda bulunarak akaryakıt fiyatlarıyla ilgili merak edilen soruları cevapladı ve akaryakıt fiyatlarına ÖTV'nin yansıtılıp yansıtılmayacağına dair açıklama yaptı.

 

Akaryakıta ÖTV yansıtılacak mı?", "Akaryakıtta ÖTV artışı olur mu?" sorularını merak eden takipçilerine X hesabı üzerinden cevap veren Saraçoğlu, "Geçtiğimiz temmuzda yapılan ÖTV artışı, bütçe ihtiyacını tam karşılamadı. Yeni OVP de 1,6 trilyon lira hazine açığa görünüyor. Bu da akaryakıtta yeniden bir ÖTV artışına gidilebileceğine işaret ediyor." ifadelerine yer verdi.

 

 

TEMMUZ AYINDA NE OLMUŞTU?

 

Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete'de yayımlanarak temmuz ayının ortasında bazı mallara uygulanan Özel Tüketim Vergisi tutarlarının yeniden belirlenmesi hakkında yürürlüğe girmişti.

 

Bu şekilde, 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı toplamda 7,52 lira olarak belirlenirken, 98 oktan kurşunsuz benzininin özel tüketim vergisi litre başına 7,99 lira olarak yeniden düzenlenmişti.

 

Motorinin litresi üzerinden 7,05 lira, LPG otogazda da 5,77 lira ÖTV alınmaya başlamıştı. Bu kararla, ÖTV tutarları motorinde ve benzinde litre başına 5 lira artırılmış oldu. Önceden düzenleme öncesinde, benzinden litre başına 2,52 TL, motorinden ise 2,05 TL ÖTV alınıyordu.

 

 

Bu artışların benzin ve motorinde pompa satış fiyatına yansımasın KDV'si ile birlikte 6 lirayı bulmuştu.

 

HABER MERKEZİ

 

Resmi İlanlar