MALAZGİRT Haber Girişi : 21 Mayıs 2023 10:00

Benim oyum nerde? Malazgirtli Milletvekili adayına kendi sandığından oy çıkmadı

Benim oyum nerde?  Malazgirtli Milletvekili adayına kendi sandığından oy çıkmadı
Benim oyum nerde? Malazgirtli Milletvekili adayına kendi sandığından oy çıkmadı

14 Mayıs Genel Seçimlerinde  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muş Milletvekili 2’inci sıra Adayı Haluk Zeki Öğreten, Murat mahallesi 1021 nolu sandıkta kendisinin de seçmen olduğu sandıktaki oyları başka bir partiye yazılmış.

MHP ilçe başkanı Burhan Yıldırım “yaptığımız incelemeler ve çalışmalar sonucunda MHP’nın oyları Millet Parti(MP) yazıldığı görülmüş.” dedi.

MHP İlçe başkanı Burhan Yıldırım, “ Muş 2’inci sıra milletvekilli adayımız Haluk Zeki Öğreten’in Murat mahallesi 1021 nolu sandıkta kendisinin de seçmen olduğu sandıkta MHP’ye hiç oy çıkmadığını ilçe seçim kurulunda aldığım sandık sonuçlarında fark ettim. İlçe teşkilatı olarak yaptığımız incelemeler sonucunda sayım döküm cetvelinde partimize 20 oy çıkmış fakat, tutanaklarda Millet Partisine yazıldığını gördük. Yasal düzenlemeler çerçevesinde  itirazlarımızı ilçe seçim kuruluna yaptık.  Tutanaklara ise sıfır(0) girilmiş. İşin aslı  tutanaklara yanlışla tahmin etiğimiz bir olay yaşanmıştır. Partimizin oyları başka bir partiye yazılmıştır. 1021 nolu sandıkta oylarımız sıfır değil 20 oydur. Yaptığımız itirazlar sonucunda ilçe seçim kurulunda da düzeldildi.  ”dedi.

Resmi İlanlar