MALAZGİRT Haber Girişi : 18 Ekim 2023 13:18

Belediye Başkanı Altın müjdeyi verdi! Malazgirt su sporlarının merkezi haline gelecek

Belediye Başkanı Altın müjdeyi verdi!  Malazgirt su sporlarının merkezi haline gelecek
Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, Malazgirt’te su sporlarının hayat bulması için çalışmalara başladıklarını söyledi. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un tarihi ilçesi Malazgirt’te başlayan değişim ve dönüşüm devam ediyor.

 

Malazgirt’te yapılan devasa Milli Park alanında birçok dalda spor yapılabilecek imkan bulunuyor. Alandaki nimetleri değerlendirerek Malazgirt’in turistik potansiyelinin artmasını hedefleyen Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, kolları sıvadı.

 

 

MALAZGİRT SU SPORLARININ MERKEZİ HALİNE GELECEK

 

Milli Park alanında bulunan bölüme kanoyu getirmeyi hedefleyen Başkan Cengiz Altın, alparslandiyari.com’a açıklamalarda bulundu. Kano ile kentin turistik cazibesini artırmak isteyen Altın, amacının sadece bir gün değil her gün Malazgirt’in ön planda olmasını istediğini ifade etti.

 

Su sporlarının her çeşidinin yapılacağı bir merkezi kazandırma hedefleri olduğunu belirten Başkan Cengiz Altın, yapılan tesisin başta üniversite gençliği olmak üzere herkesin ilgi gösterebileceği alternatif bir aktivite merkezi olacağını söyledi.

Altın, "Su sporuna meraklı olan herkesin gelip, burada kano, yelken ve kürek yapabilecekleri merkez olacak. Meraklıların buraya ilgi göstermeleri gerekiyor. Bunun içinde  çalışmalar bitikten sonra üniversiteli gençlerimizi su sporları seven gençlerimizi buraya bekliyoruz."

 

 

Kano adlı küçük tekne ile tek kanatlı bir kürek kullanılarak suda yapılan spor son zamanlarda popüler hale geldi. Özellikle Avrupa, Kuzey Amerika'da yaygın olan bu sporun Malazgirt’e gelmesi de an meselesi.

 

HABER: EMRULLAH ÖZBEY

Resmi İlanlar