MALAZGİRT Haber Girişi : 26 Ağustos 2023 16:00

Belediye Başkanı Altın: Malazgirt kültür ve turizm şehri haline gelecek

Belediye Başkanı Altın: Malazgirt kültür ve turizm şehri haline gelecek
Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, 3 gün süren 26 Ağustos etkinlikleri kapsamında gönüllerince eğlenen, konser ve miting alanını dolduran Malazgirtlilere teşekkür etti.

ALPARSLAN DİYARI- 26 Ağustos etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere katılan hemşerilerine teşekkür eden Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, mesajında, Malazgirt’in her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek, “Malazgirt, kültür ve turizm şehri haline gelecek” dedi.

 

Malazgirt kutlamaları 24-26 Ağustos tarihleri arasında çeşitli etkinlikler ve konserler serisi ile gerçekleştirildi. 26 Ağustos etkinlikleri kapsamında düzenlenen festival; eğlenceli yarışmalar, gösteriler, halk oyunları, sürpriz etkinlikler, stantların yanı sıra muhteşem konserlere de ev sahipliği yaptı. Malazgirt kutlamalarının düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür eden Başkan Altın, “Muhteşem bir 3 gün geçirdik. Vatandaşımızın ilgisi ve katılımı çok yüksekti. Herkese teşekkür ederim” dedi.

 


KENTİN HAVASI DEĞİŞTİ

 

Bu yıl 952.2si düzenlenen 26 Ağustos etkinlikleri kapsamında, etkinlik sahnesinde yerel ve ünlü isimler de ağırlandı. Kentin demografik yapısına göre birçok sanatçının sahne aldığı festival, şehrin havasını da bir anda değiştirdi. Malazgirt meydanında akşamları düzenlenen konserlerle binler eğlendi. Binlerce Malazgirtli gündüz saatlerinden itibaren Malazgirt sokaklarına ve tarihi milli park alanına akın etti. Esnaf da etkinliklerden dolayı gece yarısına kadar dükkânlarını açık tuttu.

 


TÜM MALAZGİRTE TEŞEKKÜR ETTİ

 

26 Ağustos kutlamalarında Malazgirt ruhunun ön plana çıktığını ve yapılan etkinlikler vatandaşların sahip çıktığını söyleyen Altın, “Biz sizler için varız. Her zaman söylediğim gibi siz isteyin biz yapalım. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın sembolü olacak olan Malazgirt, her yıl farklı sanatçıların katılımı ve etkinliklerle gerçekleştirilecek. Etkinlikler boyunca bizi yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber: İlhan Güvenir

 

 

Resmi İlanlar