GÜNDEM Haber Girişi : 31 Temmuz 2024 07:48

Beklenen Marmara depremi için çözüm: Muşlu gençten büyük proje

Beklenen Marmara depremi için çözüm: Muşlu gençten büyük proje
Muşlu yazar Ömer Aşan, deprem riski yüksek olan Marmara ve Ege bölgeleri için yenilikçi bir çözüm önerisiyle dikkat çekiyor.

ALPARSLAN DİYARI- Muşlu yazar Ömer Aşan Geliştirdiği “Marmara ve Ege Deprem Acil Barınma Projesi” ile bu bölgelerde olası deprem ve tsunami felaketlerine karşı acil barınma ve tahliye sorunlarına deniz yoluyla çözüm getirmeyi hedefliyor.

 

BÜYÜK GEMİLERİN YAPIMI VE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ:

 

Marmara'daki Tuzla Tersanesi ve Ege'deki Aliağa Tersanesi'nde büyük gemiler inşa edilecek veya mevcut büyük gemiler afet gemilerine dönüştürülecek. Bu gemiler, deprem ve tsunami gibi afetlerde barınma, hastane ve çocuk eğitimleri için özel olarak tasarlanacak.

 

BARINMA VE EĞİTİM ALANLARI:

 

Gemiler, afet anında vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenecek. Ayrıca, gemilerde hastane ve eğitim alanları bulunacak, böylece depremzede çocukların eğitimlerine ara vermeden devam etmeleri sağlanacak.

 

TAHLİYE VE BARINMA KAPASİTELERİ:

 

Afet anında vatandaşlar, kıyıdan botlarla gemilere taşınacak. Bu nedenle gemilerde onlarca bot hazır bulundurulacak. Gemi yetersiz kaldığında veya depremzede sayısı fazla olduğunda, yolcular farklı bir alana gemi ile taşınacak. Gemi, sürekli olarak deprem bölgesine gidip gelerek hem tahliye hem de barınma ihtiyaçlarını karşılayacak.

 

HELİKOPTER PİSTİ VE İLETİŞİM İMKÂNLARI:

 

Gemilere helikopter pisti ve baz istasyonları yapılacak. Böylece acil durumlarda helikopterle ulaşım sağlanacak ve iletişim sorunları giderilecek.

 

PROJENİN AMACI

 

Bu projenin temel amacı, deniz kıyısındaki deprem riski yüksek bölgelerde olası bir depremde vatandaşların barınma ve tahliye ihtiyaçlarını karşılayacak acil durum afet gemilerini hizmete sokmaktır. Proje, deniz yolunu kullanarak hızlı ve etkili bir şekilde tahliye ve barınma imkanı sağlamayı hedefliyor.

 

PROJE AFAD'A SUNULDU

 

Ömer Aşan, hazırladığı bu projeyi AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Genel Merkezi'ne yazılı olarak sundu. Aşan, bu yenilikçi çözümün hayata geçirilmesiyle, deprem felaketlerinde can kaybını ve mağduriyetleri en aza indirmeyi amaçlıyor. Projenin kabul edilmesi halinde, Türkiye'nin deprem bölgelerinde büyük bir güvenlik ağı oluşturulacak ve vatandaşların olası afetlere karşı daha güvende olmaları sağlanacak.

 

Bu projeyle, Muşlu Ömer Aşan, deprem ve tsunami gibi doğal afetlere karşı Türkiye'nin hazırlıklı olması gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, duyarlılık ve çözüm odaklı bir yaklaşım sergiliyor.

 

HABER METİN BOZKURT

Resmi İlanlar