MUŞ Haber Girişi : 13 Haziran 2024 03:15

Başkan Söylemez açıkladı: Muş‘ta Çar Çayı Deresi Projesinde yeni gelişme!

Başkan Söylemez açıkladı: Muş‘ta Çar Çayı Deresi Projesinde yeni gelişme!
Muş Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Söylemez, beraberindeki ilgili birim müdürleriyle birlikte Çar Çayı Deresi rekreasyon ve peyzaj projesi alanını ziyaret ederek, çeşitli incelemelerde bulundu.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Söylemez, şehrin önemli su kaynaklarından biri olan Çar Çayı Deresi'nin doğu ve batı yakasında hayata geçirilecek rekreasyon ve peyzaj projesini yerinde inceledi.

 

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Muş'a nefes aldıracak bu alan, vatandaşların keyifli vakit geçirebilecekleri yeni bir cazibe merkezi haline gelecek.

 

Resim

 

Muş Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Söylemez, Muş-Bitlis Karayolu Küçük Sanayi Sitesi’nden başlayıp, şehrin üst yerleşim alanlarına doğru uzayan Çar Çayı Deresi’nin doğu ile batı yakasında uygulanacak olan rekreasyon ve peyzaj projesi alanını ziyaret etti.

 

Resim

 

 

Projenin hayata geçirilmesi noktasında gelinen aşama ve çalışmalar hakkında kendisine eşlik eden birim müdürlerinden bilgi alan Eş Başkan Söylemez, çeşitli incelemelerde bulundu. Dere, Saray ve Yeni Mahalle sınırları içerisinde yer alan proje üzerinde yapılacak olan çalışmaları yerinde dinleyen Eş Başkan Söylemez, yürüyüş yolları, oturma alanları, araç otoparkı, park, çocuk oyun alanları, bisiklet yolu, spor sahaları ve yeşil alanların inşa edileceği alanları tek tek inceledi.

 

 

Burada yaptığı incelemelerde, projenin hedeflerine ulaşması ve vatandaşların yaşam kalitesini artırması konusundaki kararlılığını vurgulayan Eş Başkan Söylemez, projenin çevresel etkilerini ve topluma olan faydalarını da değerlendirdi.

 

Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin daha güvenli ve sağlıklı bir yaşam alanına dönüşeceğine olan inancını dile getiren Eş Başkan Söylemez, Muş Belediyesi olarak, şehirde yaşayan vatandaşların daha yaşanabilir bir çevrede bulunmaları için çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizdi. Son olarak projenin tamamlanması için gereken çabanın gösterilmesini isteyen Eş Başkan Söylemez, ziyaretini sonlandırdı.

 

Kaynak: Muş Belediyesi (Bülten)

Resmi İlanlar