MUŞ Haber Girişi : 01 Ağustos 2024 11:21

Başkan Bingöl Muş’ta ailelerin umudu oluyor

Başkan Bingöl Muş’ta ailelerin umudu oluyor
Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’nin başkanı Bingöl, kentte ailelerin umudu haline geldi.

 

ALPARSLAN DİYARI- Muşlu Aileler, madde bağımlılığı ile mücadele eden çocukları için her gün derneğe başvuruyor. Son üç gün içerisinde beş aile, çocuklarının madde bağımlılığından kurtulması için derneğe müracaat etti.

 

 


HİÇBİR GENÇ ÖLMESİN

 

Başkan Bingöl, “Aileler, evlatlarının madde bağımlılığı yüzünden ölmesini istemiyor. Bu nedenle derneğimize başvuruyorlar ve biz de ne gerekiyorsa yapıyoruz. Madde bağımlılığı tanısı konulduğunda, tedavide hiçbir ilaca gerek yoktur. Kişinin duyguları hastadır, hatalı düşünceleri ve bağları vardır; bunların iyileştirilmesi lazım. Madde bağımlılığı belli bir evreye geldiğinde şizofreni yapabilir ve o zaman çok geç kalınmış olabilir. Bağımlılığı gizlemeyin, çünkü bağımlılık inkâr hastalığıdır. Bize müracaat eden bağımlılar, aile bireyleri ile birlikte geliyorlar ve biz de iki tarafı dinleyip öyle hareket ediyoruz,” şeklinde konuştu.

 

 

3 GÜNDE 3 BAĞIMLIYI ÇEKİP ALDI

 


Dernek, son üç gün içinde üç bağımlıyı bataklıktan çekip aldı ve bunlardan ikisinin yatışını gerçekleştirdi. Başkan Bingöl, “Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği olarak, ilimizde gençlerimize sahip çıkıyoruz ve onları uyuşturucuya kurban etmiyoruz. Herkesin desteğini bekliyoruz,” dedi.

 

 

Muş’ta madde bağımlılığı ile mücadelede önemli adımlar atan Başkan Bingöl ve derneği, aileler için büyük bir umut kaynağı oldu. Dernek, madde bağımlılığına karşı toplumsal farkındalık yaratmak ve bağımlı gençleri hayata kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Aileler, derneğin çabalarından memnuniyet duyduklarını belirterek, desteklerini esirgemeyeceklerini ifade ettiler.

 

 

Başkan Bingöl, gençleri madde bağımlılığından kurtarmak ve topluma kazandırmak için toplumun tüm kesimlerinden destek beklediklerini vurgulayarak, “Gençlerimize sahip çıkalım, onları uyuşturucuya kurban etmeyelim. Hep birlikte daha güçlü olabiliriz,” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 


SEVDA BALKAYA
 

Resmi İlanlar