MUŞ Haber Girişi : 09 Kasım 2024 08:58

Başkan Asan: Muşlu öğrenciler mesleki olarak dijital dönüşüme entegre olmalıdır

Başkan Asan: Muşlu öğrenciler mesleki olarak dijital dönüşüme entegre olmalıdır
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Muş İl Başkanı Naim Asan, yeni oluşan mesleklere yönelik ihtiyaçlar doğrultusunda öğrencilere yeni becerilerin kazandırılması gerektiğini söyledi.

ALPARSLAN DİYARI- Geleneksel mesleklerin dijital dönüşüme entegre olması gerektiğini belirten Esnaf ve Sanatkarlar  Odası Muş İl Başkanı Naim Asan, çırak yetiştirmenin önemine de dikkat çekti.

 

Asan, "Mesleki eğitim çocukların geleceğinin anahtarıdır. Çıraklık yarının ustalarını yetiştirme sanatıdır şeklindeki ifadelerinin yanı sıra açıklamalarında şunları kaydetti.

 

EN HIZLI BÜYÜME GÖSTERECEK MESLEKLER

 

 Yapay zeka uzmanları, sürdürülebilirlik uzmanları, iş zekası analistleri, e-ticaret uzmanları, veri uzmanları,yenilenebilir enerji mühendisleri, fintek mühendisleri,blokzinciri geliştiricileri,dijital dönüşüm uzmanları.

 

 

GELECEĞİN MESLEKLERİ NASIL ŞEKİLLENECEK?

 

Geleceğin meslekleri sadece teknolojik gelişmelere dayalı bir şekilde değil; sürdürülebilirlik, yaratıcılık, sağlık, eğitim gibi alanların da etkisiyle şekilleniyor. Bunun yanı sıra küresel ekonomik gelişmeler, toplumsal talepler, demografik eğilimler ve çevresel faktörler gibi bir dizi faktör de geleceğin mesleklerini şekillendiriyor. İşte geleceğin mesleklerinin nasıl şekillenebileceğine dair bazı önemli etkenler:

 

DİJİTAL DÖNÜŞÜM:

 

Teknolojik gelişmeler birçok mesleğin kaderini değiştiriyor. Yapay zeka, otomasyon, büyük veri analizi, robotik teknolojiler bazı mesleklere doğrudan etki ediyor.

 

YAPAY ZEKA:

 

Yapay zeka teknolojisinin iş süreçlerine dahil olmasıyla bazı işlerin otomatikleşmesine yol açabileceği düşünülüyor. Bu durum yapay zeka uzmanları ve veri analistleri gibi mesleklerin yükselişine neden oluyor.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK:

 

Günümüzün en önemli konularından iklim değişikliğiyle mücadele de iş dünyasını doğrudan etkiliyor. Yeşil ekonomi dünyasında çevre mühendisleri, sürdürülebilirlik danışmanları ve yenilenebilir enerji uzmanları gibi meslekler dikkat çeken bir gelecek barındırıyor.

 

 

SAĞLIK HİZMETLERİ:

 

Teknolojik gelişmelere ve sağlık alanında yapılan yatırımlara bağlı olarak ortalama insan ömrünün daha da uzayabileceği tahmin ediliyor. Sağlık çalışanları ve sağlık teknolojisi geliştiricileri gibi mesleklerin gelecek dönemlerde de gözde olabileceği düşünülüyor.

 

İNSAN YARATICILIĞI:

 

Yapay zeka, her ne kadar tasarımcıların, içerik üreticilerin veya sanatçıların iş dünyasında bir tehdit olarak görülse de insan yaratıcılığına gelecek dönemlerde de ihtiyaç duyulacağı bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

 

“Teknoloji, hayatın her noktasına olduğu gibi iş dünyasına da önemli dokunuşlar yapıyor. İş dünyası, geçmişte hayal bile edemeyeceğimiz bir hızda evrim geçiriyor. Özellikle yapay zekanın insanı ürperten bir seviyeye ulaşması, otomasyon ve dijitalleşmenin hız kazanmasıyla bazı mesleklerin kökten bir değişime uğradığı görülüyor. Teknolojik gelişmeler, bazı meslekleri gözden düşürürken önemli fırsatlar ve gelecek barındıran meslekleri de öne çıkarıyor. Platin okurlarıyla birlikte "Dijital dönüşüm çağında iş dünyası hangi becerilere, uzmanlıklara ve yeteneklere ihtiyaç duyacak?" sorusuna yanıt ararken; geleceğin iş fırsatlarını ve kariyer yollarını keşfedeceğimiz bir yolculuğa çıkıyoruz.

 

HABER SAMİ DEMİR

Resmi İlanlar