GÜNDEM Haber Girişi : 30 Haziran 2024 11:50

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu 2024 Yılı 12. toplantısını gerçekleştirdi

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu 2024 Yılı 12. toplantısını gerçekleştirdi
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu, 2024 yılı 12. toplantısını 28 Haziran 2024 tarihinde düzenledi.

ALPARSLAN DİYARI- Toplantıda resmî ilan ve reklam yayımıyla ilgili süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler, süreli yayınların isim ve alan adı değişikliği talepleri, basın çalışanlarının borç para talepleri ve diğer idari konular ele alındı.

 

YÖNETİM KURULU KARARLARI VE İHLAL MÜEYYİDELERİ

 

Toplantıda, 195 Sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun ve Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’ne uygun olarak çeşitli kararlar alındı. Antalya ve İzmir’de yayımlanan iki gazetenin sevk edilen ilanları zamanında yayımlamamaları sebebiyle 7’şer gün ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına karar verildi. Giresun, Antalya ve Muğla’da yayımlanan gazetelerin teslim yükümlülüğü şartını ihlal etmeleri nedeniyle 3’er gün müeyyide uygulanacak.

 

Elazığ, İstanbul, İzmir, Denizli, Mersin, Kırklareli, Ordu, Samsun, Tunceli ve Van’da yayımlanan gazetelerin çeşitli şartları ihlal etmeleri sebebiyle farklı sürelerde resmî ilan ve reklam kesme müeyyideleri uygulanmasına karar verildi. Ayrıca, Balıkesir, Giresun, İstanbul, Kayseri, Kırklareli, Mersin, Ordu, Osmaniye ve Van’daki internet haber sitelerine de çeşitli ihlaller nedeniyle benzer müeyyideler uygulanacak.

 

GENEL MÜDÜRLÜK KARARLARINA YAPILAN İTİRAZLAR

 

Toplantıda, süreli yayınların Genel Müdürlük kararlarına yaptıkları itirazlar da değerlendirildi. Isparta, İzmir, Rize, Sakarya, Batman, Elazığ, Manisa ve Denizli’de yayımlanan gazetelerin ve internet haber sitelerinin itirazları reddedilerek, haklarındaki müeyyidelerin uygulanmasına karar verildi.

 

İSİM VE ALAN ADI DEĞİŞİKLİĞİ TALEPLERİ

 

Ankara ve Kırıkkale’de yayımlanan gazeteler ile Diyarbakır’daki bir internet haber sitesinin isim ve alan adı değişikliği talepleri de onaylandı. Bu değişikliklerle ilgili süreçler, mevzuata uygun olarak tamamlanacak.

 

BORÇ PARA VE YARDIMLAR

 

Basın İlan Kurumu, basın çalışanlarının desteklenmesine yönelik faaliyetler kapsamında, basında fikren ve bedenen çalışan 25 kişinin borç para taleplerini kabul etti. Bu çerçevede, 25 basın mensubuna toplamda 300.000 Türk Lirası olmak üzere kişi başı 12.000 Türk Lirası faizsiz ve 12 ay geri ödemeli borç para yardımı yapılmasına karar verildi.

 

Basın İlan Kurumu’nun toplantısında alınan bu kararlar, basının düzenli ve adil bir şekilde çalışmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Toplantı kararları, kurumun resmi internet sitesinde detaylı olarak yayımlandı.

 

BÜLTEN

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar