SAĞLIK Haber Girişi : 14 Eylül 2024 18:00

Başhekimlerin istifa talepleri kabul edilmedi: Muş valisi devreye girdi

Başhekimlerin istifa talepleri kabul edilmedi: Muş valisi devreye girdi
Muş İl Sağlık Müdürlüğü, başhekim ve başhekim yardımcılarının istifa taleplerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

ALPARSLAN DİYARI-Yapılan açıklamada, bu taleplerin kabul edilmediği ve sağlık yöneticilerinin görevlerine kaldıkları yerden devam edecekleri belirtildi. Ancak, bu sürecin arka planında Muş Valisi Avni Çakır'ın kritik bir rol oynadığı öğrenildi.

 

 

Muş İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasında, "Başhekimlerimiz ve başhekim yardımcılarımızın istifaları kabul edilmemiştir. Sayın Valimiz Avni Çakır'ın girişimleriyle sağlık yöneticilerimiz, halkımıza en iyi sağlık hizmetini sunmaya aynı kararlılıkla devam edeceklerdir. Görevdeki başarıları ve özverili çalışmaları halkımızın güvenini kazanmıştır." ifadelerine yer verildi.

 

DÜN İSTİFALAR GÜNDEME GELMİŞTİ

 

Dün basına yansıyan bilgilere göre, Muş’taki bazı başhekim ve başhekim yardımcılarının görevlerinden ayrılmak istedikleri haberi gelmişti. Ancak İl Sağlık Müdürlüğü, bu taleplerin kabul edilmediğini, Vali Çakır’ın sürece müdahil olarak yöneticileri ikna ettiğini ve sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirtti.

 

Bu karar ile birlikte, Muş İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık yöneticilerinin halkın sağlık ihtiyaçlarını karşılamada kritik rol oynadığını, görevde kalmalarının sağlık hizmetlerinin sürekliliği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

 

HABER SAMİ DEMİR

Resmi İlanlar