SAĞLIK Haber Girişi : 11 Kasım 2023 10:18

Balgamı anında dışarı atıyor ve kökünü kurutuyor! Buzdolabında varsa hemen deneyin…

Balgamı anında dışarı atıyor ve kökünü kurutuyor! Buzdolabında varsa hemen deneyin…
Nefes almayı zorlaştıran ve tıkanmaya sebep olan balgamdan kurtulmak hasta olan herkesin önceliği. Ancak geçmeyen ve kronik hâle gelen balgamdan kurtulmak, çok zor bir hâl alabilir. Peki, kolay yöntemlerle balgamdan kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz?

     

ALPARSLAN DİYARI- Grip ve nezle gibi hastalıklardan kurtulmak bazen zor olabilir. Özellikle balgamın eşlik ettiği hastalıklar uzun sürebiliyor. Bu noktada balgamdan kurtulmak ve rahatlamak için doğal yöntemlere başvurulabilir. Bu yöntemler, balgamı atarak ciğerlerinizin rahatlamasına yardımcı olur. Peki, nasıl? İşte doğal balgam söktürücüler...

 

DOĞAL BALGAM SÖKTÜRÜCÜLER

 

 

Elma sirkesi

 

Elma sirkesi, antibakteriyel özelliği sayesinde balgamı oluşturan bakterilerin yok edilmesine yardımcı olur. Sirkeyi suyla seyrelterek gargara olarak veya doğrudan salatalarınıza katarak tüketebilirsiniz.

 

 

Sarımsak

 

 

İçeriğinde öksürüğün giderilmesine yardımcı allisin maddesi bulunan sarımsak, balgamla mücadelede de oldukça etkili. Ezilmiş sarımsağın keskin tadını kırmak için balla karıştırarak tüketebilirsiniz.

 

Ceviz perdesi çayı

 

Ceviz perdesi çayı çok güçlü balgam söktürücülerden bir tanesi. Bir bardak kaynamış suya birkaç adet ceviz perdesi ekleyin ve demlenince tüketin. Böylece çayın balgam söktürücü etkisinden faydalanabilirsiniz.

 

Okaliptus yağı

 

Okaliptus yağı, balgamı oluşturan mukusun incelmesini sağlayarak atılımını kolaylaştırır. Kaynamış suyun içine birkaç damla okaliptus yağı ekleyin. Buhar soluyarak daha kolay nefes almaya başlayabilirsiniz.

 

Zencefil

 

 

Zencefil, antibakteriyel ve antiviral özellikleri sayesinde akciğerleri rahatlatır ve balgamın da azalmasına yardımcı olur. Zencefili suda kaynatıp çay olarak tüketebilir, balgamın sökülmesine katkı sağlayabilirsiniz.

 

Su

 

Balgamdan kurtulmanın en önemli yollarından biri solunum yollarını nemli tutmaktır. Bunun en sağlıklı ve pratik yolu ise bol su tüketmekten geçer.

 

Meyan kökü

 

Meyan kökü, mukusu inceltme özelliği sayesinde balgamdan kurtulmanıza yardımcı doğal malzemelerden biri. Aynı zamanda boğaz ağrısına da iyi gelen meyan kökünün çayını yaparak tüketebilirsiniz.

 

Limon

 

 

C vitamini bakımından oldukça zengin olan limon, antibakteriyel özelliğiyle balgamı yumuşatarak sökmenize yardımcı olur. Limonu sıkıp suya damlatabilir, gün boyu yudum yudum içerek tüketebilirsiniz.

 

Fesleğen

 

Fesleğen de mukusun inceltilmesinde önemli bir rol oynar. İncelen mukus ciğerlerden kolayca atılarak rahatlamanızı sağlar.

 

Nane yağı

 

Solunumu rahatlatmasıyla bilinen nane yağında bulunan mentol, akciğer kaslarını gevşeterek balgam söktürebilir. Nane yağını göğsünüze sürerek veya kaynar suya ekleyip buharını içinize çekerek kullanabilirsiniz.

 

HABER MERKEZİ

 

Resmi İlanlar