GÜNDEM Haber Girişi : 15 Aralık 2023 14:42

Bahçeli'den Erdoğan’a seçim jesti! O ilçede aday göstermeyecekler

 Bahçeli'den Erdoğan’a seçim jesti! O ilçede aday göstermeyecekler
MHP lideri Devlet Bahçeli’den, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yerel seçim jesti geldi. MHP, o ilçeden aday çıkarmayacak.

ALPARSLAN DİYARI-31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde 30 büyükşehirde “ortak aday” ile seçime girecek olan AKP ve MHP’de aday belirleme süreçleri devam ediyor.

 

 

Her iki parti arasındaki görüşmeler tamamlanmış ve AKP’nin Adana, Mersin ve Manisa’da MHP’nin adayına destek vereceği, diğer büyükşehirlerde ise MHP’nin AKP’nin adayını destekleyeceği iddiaları yer almıştı.

 

 

Tüm bu gelişmeler devam ederken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dikkat çeken bir jest geldi.

 

 

 

Bahçeli, Erdoğan’ın ‘baba ocağı’ Rize'nin Güneysu ilçesinde belediye başkan adayı göstermeme kararı aldı.

 

Alınan bilgiler ışığında partinin 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri çalışmaları kapsamında, 13 Kasım'da başlayan belediye başkan aday adaylığı başvuruları bugün sona erecek.

 

 

“BABA OCAĞI” VURGU YAPTI

 

Bahçeli, kendi parti üyelerine Erdoğan'ın "baba ocağı" Rize'nin Güneysu ilçesi için yapılan belediye başkan aday adaylığı müracaatlarının alınmaması talimatında bulundu.

 

Ayrıca Güneysu için başvuruları kabul etmeyen MHP, ilçeden belediye başkan adayı göstermeyecek.

 

 

"HABER MERKEZİ"

Resmi İlanlar