MALAZGİRT Haber Girişi : 07 Eylül 2023 12:50

Avrupa sırada bekliyor! Doğal beslenenlerin peynir ve tereyağı ihtiyacını Malazgirt karşılıyor

Avrupa sırada bekliyor! Doğal beslenenlerin peynir ve tereyağı ihtiyacını Malazgirt karşılıyor
​​​​​​​Malazgirt’in yaylarında beslenen hayvanlardan elde edilen peynir ve tereyağı doğal beslenenlerin birinci tercihi oldu. Üreticiler de ilgiden memnun

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Malazgirt ilçesindeki yaylalarda beslenen hayvanların sütünden elde edilen yöresel peynir ve tereyağına ilgi hayli yüksek. Yöre sakinleri tarafından özenle hazırlanan doğal ürünler yine yöre sakinleri tarafından akrabalarına ve isteyen vatandaşlara gönderiliyor.

 

AVRUPA’YA GİDİYOR

 

 

İlginin yüksek olmasıyla Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin de yüksek talepte bulunduğu peynir ve tereyağı yaz mevsiminin bitmesine doğru daha çok satılıyor. Malazgirt ilçesinden peynir satıcıları, yörenin yaylalarında doğal olarak beslenen hayvanlardan elde edilen sütlerden yapılan peynir ve tereyağını hem Türkiye hem de Avrupa ülkelerine gönderdiklerini ifade etti.

 

 

Üreticiler, “Ürünlerimiz Malazgirt'in otlu çökeleği ve tereyağıdır. Biz köylerden topluyor ve pazarlıyoruz. Türkiye'nin değişik illerine, hatta Avrupa'da bulunan vatandaşlara peynir ve tereyağı gönderiyoruz.” dediler. Yöre sakinleri de peynir ve tereyağını severek tükettiklerini söyledi.

 

 

Haber: İlhan Güvenir

 

Resmi İlanlar