GÜNDEM Haber Girişi : 22 Ocak 2023 13:53

Atom Karınca”dan hayvan barınağı 

Atom Karınca”dan hayvan barınağı 

Atom Karınca”dan hayvan barınağı 

Muş Bulanık bölgesinde sevgi elçisi olarak karşılanan, sivil toplum kuruluşları arasında “atom karınca başkan” diye adından söz ettiren Türkiye Bulanıklılar Eğitim Kültür Sevgi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Selahattin Turan ilklere imza atmaya devam ediyor.  Turan’ın girişimleriyle yapımına başlanan hayan barınağı inşaatı tamamlanmak üzere. 

Sosyal sorumluluk projeleri ile  öne çıkan Selahattin Turan, şimdi de Doğu ve Güneydoğu Anadolu  bölgesinde model olacak bir projeye daha imza atarak, “sokak hayvanlarını” koruma kollama ve rehabilitasyon merkezini Bulanık’ta inşa ediyor. 

“Allahın dilsiz kulları” diye tarif ettiği sokak hayvanlarına kış şartlarında rahat bir yaşam için kolları sıvayan Turan, kar kış demeden inşaatı bitirmek üzere olduklarını söyledi. 

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi memleketi Bulanık’ta da sokak hayvanlarının çokluğunu fark eden Turan, harekete geçmiş ve ilk iş olarak Bulanık Belediye Başkanı, ardından Muş Valisine  müracaat ederek Tarım Orman Bakanlığı onayı ile 15 dönüm arazi tahsisini gerçekleştiriyor. Bin 500 metre kapalı alan 13 bin 500 metrekare de “doğal yaşam alanı, açık alan” olarak inşaatı planlanan barınakta tüm detaylar ele alınmış. Hayvanların rahat bir yaşam sürmesi için hem sakin, doğal bir ortam seçilmiş, hem de hiçbir masraftan kaçılmamış. 

Başkan Selahattin Turan inşaatın bitme aşamasına geldiğini belirterek, “Sosyal sorumluluk projelerimizle sosyal farkındalık ortaya koymaya devam ediyoruz. Barınağımızda kapalı alanının yanında açık alanımız da mevcuttur. Bu sokak hayvanları hem Allah’ın bizlere emanet ettiği dilsiz yaratıklarıdır. Hem de bu hayvanlarımız kış şartlarında acıktığında saldırganlaşmaktadırlar ve okula giden öğrencilerimiz sokağa çıkan insanlarımızı ciddi manada bir tehlikenin içinde hissettik, gördük. Hemen harekete geçtik ve elhamdülillah bu projemizde gerçekleştirdik” dedi. 

Turan’ın verdiği bilgiye göre, barınakta karantina bölümü, hasta bakım bölümü, yavrulu anne bölümü, hayvan müşahede bölümü, hayvanların yiyeceklerinin hazırlandığı mutfak, muayene odası, ameliyat odası, işçi odası, duş ve wc, veteriner hekim odası, idare odası yer alıyor 

Sokak hayvanlarına rahat bir yaşam alanı inşa ettiklerini söyleyen Turan’ın açıklaması şöyle: 

“Barınağımız profesyonel bir şekilde belediye işbirliği ile işletilecektir. Bizler toplumsal sorumluluk taşıyan sivil toplum kuruluşu olarak taşın altına el koymayı kendimize ödev kabul ettik, bu süreçte göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı Bulanık kaymakamımız Belediye Başkan vekilimiz Oğuzhan Koca Doç. Dr. İlker Gündüz Öze, Tarım Orman Bakanlığımıza şükranlarımı sunuyorum. Bulanık bizim sevdamız dedik, Bulanık bizim hülyamız dedik, Bulanık için hizmetlerimiz devam edecektir. Bugüne kadar söz verdiğimiz bütün projelerimizi gerçekleştirdik. İnşallah bu projemizi de alnımızın akıyla gerçekleştireceğiz 

Bizler doğduğumuz topraklara ve doyduğumuz topraklara hizmeti kendimize ödev kabul etmişiz. Bu yüzden (Tümbulsevder) olarak ilklere imza atmaya devam edeceğiz. Sevgi tohumları ekmeye devam edeceğiz, gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz. Halkımızın hizmetine ihtiyaç duyduğu her hizmeti gerçekleştireceğiz. Bu projemizde ve bundan önceki projelerimizde de bizlere takdirlerini şükranlarını her platformda ifade eden bulanıklığı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.”MoraDergisi” 

 
 

 

Resmi İlanlar