GÜNDEM Haber Girişi : 19 Haziran 2023 09:46

Asgari ücrette ikinci görüşme bugün işçiler iyileştirme bekliyor

Asgari ücrette ikinci görüşme bugün işçiler iyileştirme bekliyor
Milyonlarca çalışanı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen asgari ücret zammı için ikinci toplantı bugün yapılacak.

Masada henüz bir rakam konuşulmazken, Türk-İş, asgari ücretin, "günün şartlarına göre, yaşanan ekonomik krize göre, ev kiralarına göre, hayat pahalılığına göre güncellenmesini" istiyor.

 

Milyonlarca asgari ücretlinin merakla beklediği ara zam için görüşmeler hızlandı. Yaklaşık 8 milyon çalışanı doğrudan, milyonlarca çalışanı ise dolaylı etkileyen asgari ücret zammı için ikinci toplantı bugün yapılacak.

 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını 13 Haziran’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yaptı. Bugün yapılacak toplantıda Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri ekonomik veri ve raporları sunacak.

 

Komisyon toplantısının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol saat 14.00’te bir araya gelecek.

 

TÜRK-İŞ: EKONOMİK KRİZE GÖRE GÜNCELLENMELİ

 

Masaya henüz bir rakam gelmezken, Türk-İş, “Asgari ücretin, günün şartlarına göre, yaşanan ekonomik krize göre, ev kiralarına göre, hayat pahalılığına göre güncellenmesini istiyoruz” diyor.

 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ise “TL bazında istihdamı aksatmayacak sürdürülebilir ama dengeli bir tutarın belirlenmesini istiyoruz” demişti.

 

Resmi İlanlar