GÜNDEM Haber Girişi : 18 Aralık 2023 17:51

Asgari ücret zam oranı belli oldu mu? Milyonlar merakla bekliyor...

Asgari ücret zam oranı belli oldu mu? Milyonlar merakla bekliyor...
Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, "Rakam konuşulmadı" dedi.

ALPARSLAN DİYARI- Doğrudan 7 milyon çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında ikinci toplantı gerçekleşti. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 2024'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki toplantıya katılmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na geldi.

 

 

Toplantı sonrası açıklama yapan Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, "Kısa zaman içerisinde bir mutabakata varılacağını arzu ediyoruz. Henüz bir rakam konuşulmadı. Ama rakam belli olmadığından dolayı şu an bir şey söyleyemeyiz. Zaten geçim şartları belli. Bunları iyi değerlendirmek lazım. Bu insanların alım gücünü düşünerek markette nasıl alışveriş yapacak? Bunun belirleyicisi hükümet olacak. Hükümet ile işverenlerin bu konuda yaklaşımları aynı olursa bir sonuca ulaşırız diye düşünüyoruz. Şu an ortada bir rakam yok" ifadelerini kullandı.

 

 

“HABER MERKEZİ”

 

 

Resmi İlanlar