GÜNDEM Haber Girişi : 17 Aralık 2023 15:08

Arsa satışlarında rekor artış: Ev alamayanlar gözlerini araziye dikti

Arsa satışlarında rekor artış: Ev alamayanlar gözlerini araziye dikti
Yabancı uyruklu kimliğe sahip olanların ülkemizden vatandaşlık almak istemesi üzerine konutlara endekslenen yeni düzenleme, arsa fiyatlarında yaşanan değişimi gündeme getirdi.

ALPARSLAN DİYARI- Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın kasım ayına ilişkin elde ettiği verilere göre, son bir yıl içerisinde Türkiye genelinde arazi fiyatlarında 97 oranında yükseliş yaşandı.

 

Ülke genelinde arazi birim fiyatı 766 TL oldu.

 

Ajansların aktardığı habere göre, Türkiye’nin arazi birim fiyatı en yüksek şehir İstanbul oldu. Ortalama metrekare fiyatı 1.785 TL olan İstanbul’u 934 TL ile İzmir ve 849 TL ile Ankara izledi. İstanbul’da arazilerin metrekare satış fiyatları, Kasım 2022’ye nazara yüzde 52 artış gösterdi.

 

 

 

TÜRKİYEDE ARSA ALIMI REKOR SEVİYELERE ULAŞTI

 

Türkiye’de ortalama bir arsanın birim fiyatı 3.711 TL’yi bulurken, yıllık olarak değerlendirdiğimizde değer değişimi de yüzde 89’a çıktı. Özellikle beş büyük il mercek altına alındığında ortalama metrekare fiyatı 6 bin 502 TL ile en yüksek olan İstanbul oldu.

 

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, arsa ve arazi satışlarının toplam satışlar içerisindeki payı son 10 yılın rekor seviyesine ulaştığı yönünde açıklama yaptı.

 

SON YILLARDA BURSA EN ÇOK DEĞERLENEN İL OLDU

 

Türkiye’nin beş büyük şehri arasında, arazilerde en yüksek değer kazanan şehir Bursa oldu. Kasım ayına ait verilere göre, son bir yıl içerisinde Bursa’da arazilerin yıllık değer değişimi yüzde 162 oranında arttı.

 

 

 

Bursa’nın ardından arazi yıllık değer değişiminde yüzde 97 ile Ankara ve yüzde 90 ile İzmir yer aldı. Arsa satışlarında ise Bursa’da som bir yılda yüzde 76 oranında artış yaşandı.

 

"HABER MERKEZİ"

Resmi İlanlar