EĞİTİM Haber Girişi : 20 Ekim 2023 13:10

Arkeolojik bulgular sempozyununda Malazgirt anlatıldı

Arkeolojik bulgular sempozyununda Malazgirt anlatıldı
​​​​​​​Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde, 43. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu, 16-20 Ekim tarihleri arasında Ankara'da düzenlendi.

 

ALPARSLAN DİYARI- Sempozyum, 5 gün boyunca, 5 ayrı salonda ve 450'yi aşkın bildiriyle Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 

Sempozyumun son gününde kürsüye çıkan "Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma" projesi bilimsel danışmanı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Çevik, Malazgirt ilçesinde yaklaşık 4 yıldır yaptığı kazı çalışmaları hakkında sempozyon verdi.

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Ahlat Müzesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğiyle 2020'de hayata geçirilen "Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma" projesi kapsamında kazı çalışmaları devam ediyor. Kazıya bilimsel danışmanlık yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Çevik, Arkeolojik bulgular sempozyum da kazı çalışmalarının 4. yılında olduklarını söyledi.

 

 

Malazgirt ilçesinde yaptığı kazı çalışmalarını tüm dünya arkeologlarına ve bilim insanlarına aktaran Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Çevik, Malazgirt savaşının yapıldığı yeri bulmak için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor dedi.

 

43. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumuna Amerika, İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa, Avustralya, Japonya, İsviçre'den de hocalar katıldı.

 

 

Haber: İlhan Güvenir

 

Resmi İlanlar