GÜNDEM Haber Girişi : 16 Ekim 2023 12:22

Ara tatilde öğretmen seminerleri online mi? MEB kritik kararını duyurdu

Ara tatilde öğretmen seminerleri online mi? MEB kritik kararını duyurdu
Kasım ayına kısa bir zaman kala öğretmenler, seminer takvimini gündemine aldı. Milli Eğitim Bakanlığı ara tatilde düzenlenecek seminerlerle ilgili kararını duyurdu.20 milyon öğrenci için Kasım ara tatili 13 Kasım Pazartesi günü başlayacak.

ALPARSLAN DİYARI- Bakanlık okullara mesleki çalışmalarla ilgili olarak yazı gönderdi. Pandemi dönemi ve sonrasında öğretmenlerin kişisel gelişimlerini desteklemek, müfredat hakkında bilgilendirmek amacıyla yapılan mesleki çalışmaları Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden yapılıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim yılında seminerlerle ilgili kararını duyurdu. Peki öğretmen seminerleri online mı, yüz yüze mi yapılacak? 2023-2024 Öğretmen seminerleri ne zaman? İşte, MEB’in mesleki çalışmalarla ilgili açıkladığı karar…

 


Öğretmen seminerlerinde, öğretmenlerin mesleki kariyerine katkıda bulunmak, değişen konu ve müfredat hakkında son bilgilendirmeler ile ara tatil sonrası planlamlar ele alınacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül’de başlarken ilk ara tatilde öğretmenler seminerlere katılacak. Bakanlık “ Mesleki Çalışma Dönemi” konulu yazıda öğretmen seminerlerinin uygulanmasına ilişkin detayları duyurdu. Öğretmenlerin yanı sıra idareciler ve yöneticilerde seminerlere katılacak. 1.5 milyondan fazla öğretmen ise seminerlerin ne zaman ve nasıl yapılacağını gündeme aldı. Bakanlık öğretmen seminerlerinin uygulanmasıyla ilgili alınan yeni kararı duyurdu.

 

 

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ ONLİNE MI, YÜZ YÜZE Mİ?

 


Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili aldığı kararı okullara gönderdiği yazı ile duyurdu. “Mesleki Çalışma Dönemi” konulu yazıda Bakanlığıa bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin seminer tarihlerinde görevli oldukları okulda olması gerektiği vurgulandı.

 

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk öğretmen seminerleri okul ortamında yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. Okullarda fiziki olarak yapılacak seminerlere öğretmenler ile beraber idarecilerde katılacak.


HABER MERKEZİ

 

Resmi İlanlar