MALAZGİRT Haber Girişi : 25 Ekim 2023 10:20

Ankara'da Malazgirt konuşuldu! Yapılacak yeni çalışmalar anlatıldı...

Ankara'da Malazgirt konuşuldu! Yapılacak yeni çalışmalar anlatıldı...
MAUN Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, 43. Uluslararası Kazı Araştırmaları ve Arkeometri Sempozyumu'nda Malazgirt Projesi'nin 2023 yılı etabı ile ilgili akademisyenlerle bilgi alışverişinde bulundu.

 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü bünyesinde Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı ve 5 gün düzenlenen 43. Uluslararası Kazı Araştırmaları ve Arkeometri Sempozyumu'na katıldı.

 

Malazgirt savaş alanının yer tespiti için yapılan çalışmaların anlatıldığı sempozyumda 2024 yılanda neler yapılacağı anlatıldı. Malazgirt zaferinin yapıldığı alan çalışmaların 2024 yılında çalışma sonuçların mevlerinin alınacağı bir yıl olacağı belirtildi.

 

BİLDİRİYİ DİNLEDİ, FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPTI

 

Rektör Alican, beraberinde Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Özalper ile birlikte Muş Alparslan Üniversitesi’nin de paydașları arasında yer aldığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Projesi'nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Adnan Çevik'in bu sempozyumda sunduğu "2022 Yılı Malazgirt Savaş Alanı Yüzey Araştırması" konulu bildiriyi dinledi.

 

MALAZGİRT PROJESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Sempozyum sonrasında Rektör Alican, Prof. Dr. Adnan Çevik ile bir araya gelerek, Malazgirt Projesi'nin 2023 yılı etabında hayata geçirilecek olan çalışmalar üzerine karşılıklı değerlendirmelerde bulundu.

 

HABER: İLHAN GÜVENİR

Resmi İlanlar