EĞİTİM Haber Girişi : 27 Ağustos 2024 01:59

Anadolu'nun mührü Malazgirt zaferi

Anadolu'nun mührü Malazgirt zaferi
MAUN Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, "Anadolu'nun mührü Malazgirt zaferi" dedi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi kutlamaları kapsamında Malazgirt Tarihi Milli Park alanında gerçekleştirilen etkinliklerde TRT Haber ekranlarında canlı yayın konuğu oldu. 

 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican, yaptığı konuşmada, Anadolu'nun çelik kapıları olarak nitelendirdiği Malazgirt ve Çanakkale'nin tarihi önemine dikkat çekti. Malazgirt Zaferi'nin Anadolu’nun kapılarını Türklere açtığını vurgulayan Prof. Dr. Alican, Malazgirt Savaşı'na giden süreçte yaşanan olayları detaylandırarak, bu zaferin Türk tarihinde taşıdığı anlam ve önemi dile getirdi.

 

Konuşmasında ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Malazgirt Zaferi'nin anlam ve önemine dair gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür eden Rektör Alican, Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderliğinde milli tarih bilincinin güçlendirildiğine dikkat çekti. 

 

Prof. Dr. Mustafa Alican, programda Malazgirt Zaferi'nin Türk milletinin ortak hafızasında yer eden büyük bir zafer olduğunu ve bu tür etkinliklerle milli şuuru diri tutmanın önemine inandığını belirterek herkesi Malazgirt'i ziyaret etmeye davet etti.

 

Haber: Veysel Eşin

Foto: MAUN

 

Resmi İlanlar