Zam oranı belli oldu! Bulanık Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Muş’un Bulanık İlçe Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Bulanık Belediyesinde şirketler bünyesinde istihdam edilen işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalar, Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak ile Hak – İş Muş İl Başkanı Yaşar Kalır arasında yüzde 50 zam oranıyla atıldı.

 

Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, işçilerin sözleşmeden alacakları her türlü maddi ve manevi kazanımların sonuna kadar hak ettiklerini vurgulayarak, "İşçi kardeşlerimiz yaz kış, gece gündüz demeden mesai kavramı gözetmeksizin ilçemiz için çalışıyor. İlçemize yaptığımız her güzel işte onların imzası var. Toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

 

Emeği geçenlere teşekkür eden Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır ise, "Bulanık Belediyesi emekçileri adına mutlu bir gündeyiz. Önce insan, önce emek düsturu ile hareket ettiğimiz sözleşmede sahalarda olan işçi kardeşlerimizi mutlu eden bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Şimdi özverili çalışmalarımızla bunun karşılığını vereceğiz.

 

Yapılan artışlarla ekonomik zorluklara karşı üyelerimizi koruduk. Belediyemizin gelir ve giderlerini de göz önünde tutarak iyi bir sözleşmeye imza attık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı ve bereketli olsun” diye konuştu.

 

Haber: Emrullah Özbey


20.07.2023 00:30