Yüzde 52 Zamlı Destek Ödemesi Veriliyor!

2023 yılı itibariyle yüzde 52'ye yakın oranda artan korumalı iş yeri desteği hak sahibi kişilerin hesaplarına düzenli olarak yatırılıyor.

ALPARSLAN DİYARI- Ekim ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın toplumun farklı kesimlerine iletilen destek ödemeleri ile ilgili eylül ayının son günleri itibariyle araştırmalar hız kesmeden devam edilirken, farklı sosyal yardım ödemeleri de merak ediliyor. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da farklı sosyal yardımların detaylarına ilişkin düzenli olarak kamuoyuna bilgi veriyor. Her ay düzenli olarak 2811 TL olarak verilen korumalı iş yeri desteği ile ilgili geçtiğimiz süreçte açıklama yapılmıştı.

 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli sosyal yardım ödemesi, bakıma ihtiyacı olanlara evde bakım maaşı, 65 yaş üzerine 65 yaş aylığı ödemeleri sağlarken, zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşların özel sektörde çalışabilmesi için işyerlerine destek ödemesi veriliyor. Zihinsel ve ruhsal engelli bireyleri çalıştıran ve gerekli koşullar yerine getiren işletmelere her ay 2811 TL ödeme yapılırken, desteğin detaylarına dair açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş “Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşlarımızın özel sektörde istihdamını desteklemek amacıyla korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin TL ödenek aktardık. Korumalı iş yerlerinin kurulmaya başlandığı 2016 yılından bugüne kadar ise bu iş yerlerinde çalışan engelli bireyler için toplam 3 milyon 965 bin TL destekte bulunduk.” dedi.


HABER MERKEZİ

 

 


30.09.2023 08:00