Yurt dışı cihaz ve araç kullananlar dikkat! Kullanım süresi değişiyor... İşte yeni düzenleme

Yurt içinde enflasyonla beraberinde artan fiyatlar nedeniyle, yurt dışından alınan ve daha az maliyetli olduğu düşünülen mobil cihazlarla ilgili yeni karar açıklandı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Yurt dışı hatlı mobil cihazların, Türkiye'de kaydedilmeden kullanılma süresi uzatıldı. İşte detaylar...

 

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Türkiye'De kaydedilmeden kullanılma süresi 120 gün olan, yurt dışı hatlı mobil cihazların kullanılma süresi 180 güne çıkarıldığını duyurdu.

 

 

SÜREYİ NASIL UZATABİLİRİZ?

 

 

AK Parti 'li Sırakaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; Devreye girecek yeni düzenlemede, yurt dışı mobil cihazları için e-Devlet üzerinden 'Geçici haberleşme' başvurusu yapıldığı takdirde, cihazların kullanım süresi 2 defaya mahsus olarak 30'ar gün uzatılabilecek denildi.

 

 

Cihazların 120 günlük kullanım süresi dolmadan e-Devlet üzerinden süre uzatım talebinde bulunurlarsa eğer, cihazların süresi 180 güne kadar uzatılabilecek.

 

 

'EMEKLİLERE AİT ARAÇLAR DA 4 YIL KALACAK'

 

 

Yurt dışından emekli olan ve uzun süredir Türkiye'de kalan vatandaşların ise Türkiye'ye getirdikleri araçların kullanım süresi 730 gün olduğunu belirten Sarıkaya, "Bu sürenin tamamı kullanıldıktan sonra yurt dışından emekli olan vatandaşlarımızın taşıtı ile yeniden yurt dışına çıkış yapmasına gerek olmaksızın; bir defaya mahsus olmak üzere 730 güne kadar ek süre verilmesine yönelik düzenlememiz 2024'te yürürlüğe giriyor. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

 

 

EMEKLİLERE 4 YIL SÜRE

 

 

Diğer yandan geçici ithalat kapsamında Türkiye'ye getirilen araçların, ülkede kalma süresi yurt dışından emekli olanlar için 4 yıla çıkartılacak.

 

 

Yurt dışında ikamet eden emekliler, Türkiye'ye getirdikleri araçların burada kalma süresini 1 defaya mahsus 2 yıl daha uzatabilecekler. İlk 2 yıllık süre dolmadan gümrük müdürlüklerimize başvuran emeklilere, araçlarını yurt dışına çıkarıp 185 gün beklemeye gerek kalmadan, 2 yıl daha süre verilecek.

 

 

ALINAN BU KARARLAR NE ZAMAN YÜRÜLÜĞE GİRECEK?

 

 

Bu haktan halihazırda Türkiye'de bulanan araçlar da yararlanabilecek. Uygulama 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.


26.12.2023 10:05