YKS başvuruları ne zaman başlıyor?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen sınav takvimi ve başvuru tarihleri, üniversite hayali kuran binlerce öğrenci tarafından merakla bekleniyor.

ALPARSLAN DİYARI-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için heyecanlı bekleyiş başladı. Öğrenciler, 2024 YKS sınavlarına katılmak için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan sınav takvimini ve başvuru tarihlerini araştırıyor. Güzel bir üniversitede okuma hayali kuran adaylar için 2024 YKS sınav başvuruları için önemli bilgiler ortaya çıktı.

 

 

Başvuru Tarihleri ve Detaylar

 

ÖSYM tarafından açıklanan 2024 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne göre, YKS 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Başvuru süreci ise 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında başlayacak. Adaylar, bu tarihler arasında başvurularını gerçekleştirebilecekler. Geç başvurular ise 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak.

 

 

Başvurular Nasıl Yapılacak?

 

2024 YKS adayları, başvurularını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) mobil uygulaması üzerinden yapabilecekler. Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden çevrimiçi kayıt yaptırabilir ve sınav başvurularını bireysel olarak elektronik ortamda gerçekleştirebilirler.

 

 

Bu süreçte öğrencilerin dikkatli bir şekilde başvuru tarihlerini takip etmeleri ve gereken belgeleri eksiksiz olarak hazırlamaları önem taşıyor. YKS sınavına girecek tüm adaylara başarılar dileriz.

 

 

"HABER MERKEZİ"

 


31.01.2024 13:30