Yeşil Varto Spor sahipsizlikten yakınıyor: Bu utanç bu memleketin

Yeşil Varto Spor Kulübü, karşı karşıya kaldığı ilgisizlik ve destek yoksunluğuyla zor günler geçiriyor.

ALPARSLAN DİYARI- Kulüp Başkanı Şemsettin Çiftçi, özellikle altyapı ve malzeme yetersizliği konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Sahipsizlikten yakınan Çiftçi, " İl temsilcisi takım olmamıza rağmen Valiliğimiz tarafından hiçbir destek alamadığımız gibi herkesin duyarsız kaldığı sahip çıkmadığı bir süreçteyiz" dedi.

 Çiftçi, "Yeşil Varto Spor, ilin gençlerinden oluşan güçlü bir altyapıya sahip. Muş kendi gençliğine kendi geleceğine sahip çıkmıyor" dedi.

 

 

100 MİLYONLUK TAKIMA KARŞI BÜYÜK MÜCADELE

 

Bu yıl 100 milyonluk bütçeyle kurulan Şırnak Petrol Spor ile berabere kalan bir de penaltı kaçıran Yeşil Varto Spor, sahada büyük bir direnç gösterse de saha dışındaki faaliyetlerinin tamamında maddi yetersizliklerle boğuşuyor.

Başkan Çiftçi, "Gençlerimiz  maç sonlarında normal kıyafetleri ile git gel yapıyor.   , Ayıp yazık günah değilmi. Muş sporlu futbolcular bugün var yarın yok ama bu gençler sonuna kadar burada ve hepimizin evladı kardeşi ailesinden yada mutlak yakın tanıdıklarımızda biri. Her biri ayrı bir cevher ve her biri ayrı bir gelecek vaat eden öz evlatlarımız. Bu öz evlatlarımız nedense bugün üvey evlat muamalesi görüyor ve kimse sahip çıkmıyor. Bu memleketin takımına neden sahip çıkılmıyor?"dedi. 

 

 

DESTEK BEKLENİYOR

 

Başkan Çiftçi, başta Varto Kaymakamlığı ve belediye olmak üzere, şehrin ileri gelen iş insanlarından ve Muş Spor yönetiminden takıma sahip çıkılmasını beklediklerini söyledi.

"Bu gençler Muşspor’a da katkı sağlayacak kapasitede, Muş'un öz evlatları yaşları 18 ila 22 arası daha neyi amaçlıyoruz gelecekse alın size Muş sporun geleceği  yeter ki destek verilsin zamanı geldiğinde herkes ne demek istediğimi anlayacak dedi.

 

 

Yeşil Varto Spor, bölge gençleri için bir umut ışığı olmaya devam ederken, kulüp yönetimi bu utancın sona erdirilmesi için çözüm arayışında.

TAKIMA İKİ YENİ GÜÇ EL ATIYOR

FERHAT ÇAKI, MAŞALLAH ÇAĞLAYAN

Kulüp yönetimini güçlü kılmak için arayış içerisinde olan Yeşil Vartospor'a yönetimde yer almak üzere iki güçlü isimin katılacağı belirtiliyor.

Kulüp başkanı Şemsettin Çiftçi Muşlu iş insanları Ferhat Çakı ve Maşallah Çağlayan ile görüşmeler halinde olduklarını ve bu iki isme sundukları teklife sıcak bakmaları halinde  yönetimin yeni ve güçlü isimlerden oluşacağını işaret ediyor. 

 

HABER TUNCAY ÇANGA


06.10.2024 11:39