Yatırım uzmanları gram altının 1950 lirayı göreceği tarihi açıkladı

Altın, savaş ortamının etkisiyle zirvelere tırmandıktan hemen sonra geriledi. Bu durum yatırımcıları endişelendirdi. Peki, ekonomistler altın için ne söylüyor? Tekrar yükselecek mi? İşte detaylar...

 

ALPARSLAN DİYARI-İsrail-Hamas çatışmaları, ons altın fiyatında yukarı yönlü harekete geçmesine neden oldu. Bu durum yurt içinde altın fiyatlarının dalgalanmasına yol açtı.

 

Gram altın, dün 1800 liranın altına geriledi, bugün tekrar kritik sınırın üzerinde işlem görüyor.

 

Gram altın, dün 1800 liranın altına geriledi, ancak bugün tekrar kritik sınırın üstünde işlem görüyor. Peki, altın fiyatlarındaki yön ne olacak? İşte ekonomistlerin görüşleri ve detaylar...

 

Ata Yatırım Portföy Yönetim Direktörü Samet Zağlı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Altın bu haftaya zayıf bir seyirle başladı. Bunda en önemli etken, hafta başında FED yetkililerinden gelen şahin mesajlar oldu.

 

Yılsonu altın fiyat hedefi olarak ons 2 bin dolar, gram TL'de ise 1950 TL diye düşünüyorum.

 

Jeopolitik risklerin de etkisiyle Borsanın yakın gelecekte global testlerdeki gelişmeleri yakında takip edeceğini düşünüyorum, inişli – çıkışlı birkaç hafta bekliyorum. Geçmişte 8500 seviyelerinin Aralık ayının ortaları ya da sonunda yeniden ulaşabileceğini öngörüyorum.

 

 

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Altında kar satışlarını görsek de hala yükseliş potansiyelini koruduğunu düşünüyoruz. Altında, Fed’e yönelik olası faiz indirimi beklentisi ve jeopolitik risklerin varlığı ile 2000$ seviyelerine yaklaşacağını ve buna ek olarak gram altın fiyatlanmasında etkili olan dolar kurunda yükseliş beklentisiyle gram altında 2000 TL’nin görülebileceğini düşünüyoruz."

 

HABER MERKEZİ


08.11.2023 13:49