Yapay zeka yok etmeye başladı: Milyonlarca kişiyi işsiz kalacak!

Günümüzde gelişen teknoloji ile beraberinde birçok yenilik getiren yapay zeka teknolojisi, birçok iş kolunu da götürdü.

 

ALPARSLAN DİYARI- Günümüzün ve geleceğin teknolojisi yapay zeka, bilime ve günlük yaşantımıza dahil olmasıyla birlikte birçok kolaylıklar ve teknoloji alanlarına yenilikler doğurmakta. Ancak, bunların yanı sıra yapay zekanın etkisi hiç şüphesiz olumlu olduğu kadarıyla, olumsuz sonuçlar da doğuracak.

 

 

 

Bunlardan biri insanların yapay zekaya muhtaç olmasıyla başlayacak ve bunun sonucunda birçok meslekler kaybolacak. Birçok eğitimci ve alanında uzman isimler, çok fazla meslek dallarında eksikliklerin olduğunu, yapay zeka ile insanların hafife aldığı şeyleri sunma imkanının bulunduğunu söyleniyor.

 

 

Diğer yandan yapay zeka ile yapılan işlerin maaliyet açısından da daha karlı olacağı belirtiliyor.

 

 

İşte yapay zekanın ele geçirebileceği o meslekler...

 

 

1) TEKNOLOJİ ALANI

 

Yapay zeka, kendisinin üretimine mecbur olduğu teknoloji alanında çalışan, yazılımcı ve bilgisayar programcıları gibi mesleğe sahip olan insanların işine son vereceği ve kendi işini kendi göreceği şimdiden öngörülmekte.

 

 

2)GAZETECİLER VE YAZARLAR

 

Son zamanlarda çok sık tartışılan ve gündemden düşmeyen ChatGPT . OpenAI tarafından geliştirilen ve diyalog konusunda uzmanlaşmış bir yapay zeka robotu olan ChatGPT, hem yazma konusunda hem de siteye uyum açısından oldukça başaraılı. Bu nedenle ilerleyen zamanlarda hem hata yapma payının az olmasından hem de maaliyeti açısından tercih edillecek ilk sıralarda olması mümkün.

 

 

3)YÖNETİM SEKTÖRÜ

 

Yazı yazma, not alma, planlama ve pazarlama alanında gelişen yapay zeka: Ofis yönetim personeli, sekter ve asistanların yerini çoktan almaya başladı.

 

 

4)ÖĞRETMENLER

 

Yapay zeka, teknolojinin gelişmesiyle beraberinde, yapılan araştırmalar ve öğrenimler, öğretmen gibi kutsal bir mesleği yok etmeye hazır.

 

 

5) TASARIMCILAR

 

Yapay zeka ile yapılan video, fotoğraf ve tasarım oluşturmaya yönelik mesleklerle ilgilen kişilerin yerlerini kolaylıkla alacağı öngörülüyor.

 

HABER MERKEZİ


29.11.2023 12:12