Yağmurspor’un cesur kızları: Erken evliliğe direnen Muşlu genç kızlar milli takıma koşuyor

Muş Yağmurspor, kız çocuklarını erken yaşta evlilikten korumak ve onlara sporla dolu bir hayat sunmak amacıyla kuruldu.

ALPARSLAN DİYARI- Bu amaçla başlatılan hareket, şimdi genç kızları Milli takım seçmelerine taşımış durumda. 14-15 Ekim tarihlerinde Van ve Hakkari'de yapılacak Milli takım seçmelerine Muş Yağmurspor'dan tam 9 yetenekli kız futbolcu katılacak.

 

Kulüp Başkanı Haldun Bayrak, bu seçmelerin sadece bir spor etkinliği olmadığını, aynı zamanda kız çocuklarının hayatını değiştiren bir süreç olduğunu vurguladı. Bayrak, "Muş gibi bölgelerde erken yaşta evlilik, kız çocuklarının hayatını olumsuz etkileyen önemli bir sorun. Bu çocukları futbol sayesinde bu kaderden uzak tutmayı başardık. Kızlarımız sadece sporla meşgul olmadı, aynı zamanda geleceğe dair hayaller kurmaya ve kendi ayakları üzerinde durmaya başladılar. Bugün, onları Milli takıma göndermenin gururunu yaşıyoruz," dedi.

 

 

FUTBOL, KIZ ÇOCUKLARI İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ

 

Haldun Bayrak, Yağmurspor’un kız çocuklarını erken evliliğe karşı koruyan bir sığınak haline geldiğini belirtti. "Bizim için futbol, kız çocuklarının hem kendilerini keşfetmeleri hem de topluma kazandırılmaları adına bir araç oldu. Her biri farklı yeteneklere sahip olan bu kızlarımız, futbola başladıklarında yaşadıkları toplumsal baskılar ve erken evlilik tehditleriyle mücadele ediyorlardı. Ancak, futbol sahasında kazandıkları özgüvenle hem kendilerini hem de çevrelerindeki birçok kız çocuğunu etkilediler."

 

Yağmurspor’un bu başarılı adımı, Muş’taki birçok aileye de ilham kaynağı oldu. Aileler, kızlarının futbol sayesinde bir kariyer ve gelecek inşa etmelerini gururla izlerken, erken yaşta evliliğe karşı alternatif bir yol olduğunu da fark ettiler.

 

 

MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE KATILACAK YETENEKLER

 

Muş Yağmurspor’un futbolcuları, şimdi Milli takım çatısı altında kendilerini göstermeye hazırlanıyor. Başkan Haldun Bayrak, kız futbolcularının her birinin ayrı bir yetenek olduğunu ve en iyisini yapmak için ellerinden geleni ortaya koyacaklarını dile getirdi. Bu süreçte tüm kız futbolculara başarılar dileyen Bayrak, "Yağmurspor onlar için bir kurtuluş reçetesi oldu, şimdi ise Milli takım onlar için yeni bir başlangıç olacak. İnanıyorum ki bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirecekler," ifadelerini kullandı.

 

MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE KATILAN KIZ FUTBOLCULAR:

 

Aslı Yılmaz

Tülin Elden

Besra Yılmaz

Hazal Çelikel

Elif Onuk

Güneş Taş

Yaren İnci

Sümeyye Ahmetoğlu

Zeynep Kübra Polat

 

Bu genç kızlar, erken evliliğe karşı açılan bu yolda sporla hayatlarını şekillendirirken, şimdi de Milli takımın bir parçası olma yolunda ilerliyorlar. Muş Yağmurspor’un bu ilham verici başarısı, daha fazla kız çocuğunun geleceğe dair hayaller kurmasına vesile olmaya devam ediyor.

 

HABER TUNCAY ÇANGA


14.10.2024 09:23