Vücuttaki nikotini temizleyen 5 mucize besin

Bazı besinlerin, vücutta biriken nikotini temizlediği ortaya çıktı. İşte nikotini vücudunuzdan uzaklaştırmaya yardımcı olacak o besinler...

ALPARSLAN DİYARI- Sigara tiryakileri, nikotinin sağlıklarına verdiği zararı bile bile içmeye devam etse de onları bu zarardan koruyacak bir haber geldi. Bazı besinlerin, nikotini vücuttan uzaklaştırmaya yardımcı olduğu bildirildi.

 

 

Sigara içenler kısa bir süre için kendilerini rahatlamış hissederler. Ancak bu sadece sigara içen kişinin bağımlılığını güçlendirir. Bir veya iki saat sonra yeni bir doza ihtiyaç duyarlar. Her bir yeni doz ise bir sonraki doza ihtiyaç duymaya neden olur.

 

Bağımlılığın dışında sigaranın sağlığa verdiği pek çok zarar var. Nikotin tüm metabolizmayı değiştiriyor. Ayrıca sindirim sistemini etkiliyor, mide mukozasını da tahriş ediyor. Nikotinin sürekli tüketimi mide asiditesini uyarabiliyor.

 

 

Tansiyonda hızlı artışlara neden olan, akciğerde ciddi oranda hasar bırakan, beyinle temas ettiğinde dopamin gibi nörotransmiterlerde artışa yol açan nikotin, kişi sigarayı bıraktığında bile vücuttaki etkilerini yıllarca sürdürüyor.

 

Uzmanlar, sağlıklı yiyecekler ve yaşam tarzı değişikliklerinin, sağlığa bu kadar zararı olan nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

 

İşte nikotini vücudunuzdan uzaklaştırmaya yardımcı olacak bazı besinler...

 

HAVUÇ

 

Havuç suyu, nikotinin cildinize ve sağlığınıza verdiği zararları önlemeye yardımcı olur. Havuç suyu, cildinizi canlandırır ve nikotinden kurtulmanızı sağlar.

 

SU

 

Su, vücudunuzun toksinlerden arınmasını ve hücrelerin yenilenmesini sağlar. Ayrıca, su içmek nikotinin vücudunuzda biriktirdiği zararlı maddeleri de temizler.

 

AHUDUDU

 

Ahududu, ellagik asit adlı bir madde içerir. Ellagik asit, nikotin ve diğer zararlı bileşenleri yok edebilir.

 

KAYISI

 

Kayısı, karoten bakımından zengin bir besindir. Sigara içerken kaybettiğiniz karoten miktarını kayısı tüketerek geri kazanabilirsiniz.

 

KİVİ

 

Kivi, A, C ve E vitaminleri bakımından yüksektir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu da nikotinin vücutta yaptığı hasarı onarmaya yardımcı olur.

 

ISIRGAN OTU

 

Isırgan otu, demir ve dezenfektan özelliği olan bir bitkidir. Isırgan otu, nikotinin vücudunuzdan atılmasına yardımcı olur.

 

BROKOLİ

 

Brokoli, antioksidanlarla dolu bir sebzedir. Antioksidanlar, vücudunuzu toksinlerden korur. Brokoli ayrıca C ve B5 vitaminleri açısından da zengindir ve nikotinin vücudunuzdan çıkmasını sağlar.

 

HABER MERKEZİ

 


02.12.2023 17:38