Velilere müjde! Kırtasiye yardımı yapılacak

Okulların açılmasına sayılı günler kala tüm veliler uygun fiyata kırtasiye arayışına girmişken devletten öğrencilere kırtasiye desteği müjdesi geldi. Peki, yardım başvurusu nereden yapılır, kimler bu yardımdan yararlanabilir?

ALPARSLAN DİYARI- Kırtasiye yardımı başvuru ekranı e-Devlet için gözler yapılacak açıklamaya çevrildi. Okullarda yeni eğitim öğretim yılı 11 Eylül’de başlıyor. İhtiyaç sahibi aileler ise Kırtasiye yardımı şartlarını ve başvurularına ilişkin detayları öğrenmek için araştırmalarını hız verdi. Kırtasiye yardımı veya bilinen diğer bir adıyla eğitim ve öğretim yardımı başvuru işlemleri internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Şartları sağlayan ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen hanelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kırtasiye yardımı yapılıyor. Kırtasiye yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile gerçekleştiriliyor. Peki 2023-2024 Kırtasiye yardımı başvuruları ne zaman başlayacak? Kırtasiye yardımı e-Devlet başvuru ekranına giriş nasıl yapılır? İşte, Kırtasiye yardımı şartları ve başvuru işlemlerine ilişkin detaylar…

 

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 

Kırtasiye yardımı başvurusunda bulunmak için şartları sağlayanların herhangi bir kuruma giderek bizzat başvuru yapmasına gerek bulunmuyor. Kırtasiye yardımından yararlanmak isteyenler e-Devlet üzerinden müracaat edebilirler. Kırtasiye yardımı ödemeleri Eğitim Öğretim yardımı ödemeleri adı altında yılda bir kereye mahsus olmak üzere YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilenlere toplu olarak ödenir.

 

Kırtasiye yardımı 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında ödenir. Başvurular e-Devlet aracılığıyla yapılmaktadır. Sizde buradan kırtasiye yardımı başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.

 

KIRTASİYE YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?

 

Eğitim ve öğretim yardımı, öğrenimi devam eden; Vazife veya harp malullüğü aylığı alanların, 2330 sayılı Kanun (İç güvenlik asayiş kapsamında olanlar) ve 3713 (terör kapsamında olanlar) sayılı Kanunlar kapsamında gerçekleşen olaylar nedeniyle aylık ödenen erbaş ve erlerin, 2330 sayılı Kanun uyarınca aylık bağlanan güvenlik korucusu ve sivillerin,

 

Vazife veya harp malûlü olduğuna karar verilenlerden aylık bağlanmaksızın sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam edenler ile vazife malullüğü aylıkları göreve girmeleri nedeniyle kesilenlerin (iştirakçi-tütün),

 

Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı olanlardan bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybeden, yaralanan veya engelli hâle gelen sivil şehit/gaziler kendilerine ve çocuklarına ödenmektedir.

 

( HABER MERKEZİ)


31.08.2023 11:48:50