Varto gençleri sporla sınırların ötesinde buluşuyor

 Varto Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan etkinlikler kapsamında Vartolu gençler, Erzurum’un Hınıs ilçesini ziyaret etti.

Haziran ayında Hınıs'tan Varto’ya gelen gençlere yapılan iadeyi ziyaret, bu kez Varto gençleri tarafından gerçekleştirildi. Ziyarete, 19 Vartolu genç ve 3 eğitmen katıldı.

 

 

Çocuklar Eğlendi, Veliler İzledi

 

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Aktaş, Varto’da yıl ve tatil bazında düzenlenen sayısız kurs ve eğitim programları hakkında bilgi verdi. Aktaş, özellikle velilerin yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İlçe halkımız çocuklarını izleme şansı buldu. Çocukların değişimleri ve aktivitelere olan heveslerini bizimle paylaşmaları bizi mutlu ediyor. İyi gidiyoruz, her şey çok güzel ve böyle de devam edecek.” ifadelerini kullandı.

 

İadeyi Ziyaret Gerçekleştirildi

 

Murat Aktaş, Haziran ayında Hınıs’tan gelen gençlerle sağlanan güzel kaynaşma ortamının ardından Varto gençlerinin Hınıs’a yaptığı iadeyi ziyaret hakkında şu bilgileri paylaştı: “Toplamda 19 sporcu ve 3 eğitmenle Hınıs’a ziyaret gerçekleştirdik. Burada gün boyu eğlenceler ve futbol müsabakası yapıldı. Günü kaynaşma açısından en iyi şekilde geçirdik. Her yıl bu tür ziyaret ve davetlerimiz devam edecek."

 

 

 

 

Bu etkinlikler, Varto ve Hınıs ilçeleri arasında gençlerin kaynaşmasına katkı sağlarken, sporun birleştirici gücünü de bir kez daha ortaya koymuş oldu.

 

HABER TUNCAY ÇANGA

 

 


11.09.2024 15:34