Varto’daki okullar deprem bölgesindeki kardeş okulları için kermes düzenledi

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı ‘Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi’ kapsamında, 'Asrın Felaketi' nden etkilenen depremzedeler için okul bahçesinde kermes düzenlendi.

 

Muş’un Varto İlçesindeki öğrenciler, öğretmenler ve Öğrenci velileri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Şanlıurfa'daki kardeş okulları için kermes düzenledi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Çevreye Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum(ÇEDDES) projesi kapsamında Varto ilçesindeki Şehit Serdar Akın Anadolu Lisesi, Varto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Varto Anadolu İmam Hatip Lisesi, Atatürk Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Çayçatı İmam Hatip Ortaokulu, Çaylar Yatılı Bölge Orta Okulu, Hürriyet Ortaokulu, Selçuklu İmam Hatip Ortaokulu, Varto Yatılı Bölge Ortaokulu, Aşağı Sırasöğütler İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Çayçatı İlkokulu, Gümgüm İlkokulu, Haksever İlkokulu, Hürriyet İlkokulu, İlbey İlkokulu, Leylek İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Ölçekli İlkokulu, Şehit Çoşkun Özcan İlkokulu, Tepeköy İlkokulu, Yukarı Alagöz İlkokulu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Şanlıurfa İli Haliliye İlçesinde bulunan Sancaktar İlkokulu, Mehmet Saçlı Ortaokulu, Ulubatlı Hasan İmam Hatip Ortaokulu, Necat Kuveyt Türk Kardeşlik İlkokulu, Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu ve Hilvan İlçesinde Bulunan Cumhuriyet İlkokulu, Şehit Halit Şıltak İlkokulu, Hilvan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Hilvan Şair Nabi Anadolu Lisesi, Hilvan Bağlar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ndeki kardeş okullarındaki öğrenciler yararına kermes organizasyonu yaptı.

 

Şehit Çoşkun Özcan İlkokulu Bahçesinde kurulan kermeste öğrenciler ve ailelerinin ile öğretmenlerin hazırladıkları yiyecek ve içecekler satışa sunuldu. Kermesten elde edilen gelir, Şanlıurfa’nın Haliliye ve Hilvan İlçesindeki öğrencilere gönderilecek.

 

Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, okuldaki öğretmen ve öğrencilerin ortak fikri ile çalışmanın yapıldığını belirterek, "Öğretmen ve öğrencilerimizin buraya getirdikleri ürünlerle kermese katkı sağlandı. Çok şükür halkımız da ciddi bir rağbet gösterdi. Böyle bir çalışmada bulunmak bizleri ve öğrencilerimizi mutlu kıldı" dedi.

 

Süne konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şanlıurfa İli Haliliye İlçesinde bulunan Sancaktar İlkokulu, Mehmet Saçlı Ortaokulu, Ulubatlı Hasan İmam Hatip Ortaokulu, Necat Kuveyt Türk Kardeşlik İlkokulu, Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu ve Hilvan İlçesinde Bulunan Cumhuriyet İlkokulu, Şehit Halit Şıltak İlkokulu, Hilvan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Hilvan Şair Nabi Anadolu Lisesi, Hilvan Bağlar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi okullarına kardeş okul olarak ilçemizde bulunan okullarımızla birlikte ÇEDDES Projesi kapsamında kardeş okullarımız için düzenlenen kermes ile elde edilen gelir, bu okulların okul aile birliği hesaplarına yatırıldı. Yapılan nakdi yardımların yanında ayrıca, toplamda 100 çift ayakkabı, 40 öğrenci için bayramlık kıyafet, her okul için ayrı ayrı kırtasiye desteği, anasınıfları için oyuncak, okul kütüphaneleri için okuma kitapları, alış-veriş kartları, gıda yardımı yapılmıştır. Bu hayırlara imza atan okul müdürlerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”


07.06.2023 17:26